23. januar 2021
Skolesvømningen skal nedlægges. Der bruges alt for meget tid på gransport til og fra svømmehallen, så børnene må i stedet lære at svømme i deres fritid.
Skolesvømningen skal nedlægges. Der bruges alt for meget tid på gransport til og fra svømmehallen, så børnene må i stedet lære at svømme i deres fritid.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil svinge sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil svinge sparekniv
Opdateret 05. september 2012 kl. 14:17
Helsingør - 04. september 2012 kl. 07:35
Af Dorte Møller Rasmussen
Fremover skal forældre selv have bleer med til deres børn i daginstitutionerne i Helsingør. Der bliver ikke længere noget der hedder Klubber for de 10-12-årige. De skal i stedet gå i SFO, hvor taksten til gengæld fordobles fra nuværende 535 kroner om måneden til 1070. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Også forældrebetalingen for de 6-9 årige skal stige fra 43 til til 50 procent.

På daginstitutionsområdet skal den ugentlige åbningstid sættes ned med tre timer, og der skal være flere af de billige pædagogmedhjælpere fremfor uddannede pædagoger i daginstitutionerne.

Dette er blot et udpluk af de spareforslag, borgmester Johannes Hecht-Nielsen, V, har fremsat på baggrund af de forslag, forvaltningerne har peget på som muligheder.

Skolesvømningen skal afskaffes. I stedet må skolebørnene i deres fritid lære at svømme i Øresund - ligesom de gør i Fredensborg kommune.

Støttelærertimer til to-sprogede forsvinder, og helhed og sammenhæng, hvor pædagoger og lærere arbejder tæt sammen, forsvinder også.
arrow Læs også: 12,6 millioner kroner til forbedring af ældreomsorgen
Mindre rengøring
Inden for ældreområdet skal seks plejehjemspladser nedlægges ud af de 449 pladser, der er i dag.

Rengøringen reduceres med 12 minutter, og der vil kun blive gjort rent hos de visiterede ældre hver 3. uge.

De kommunale tilskud til aktivitetscentrene Hamlet og Oasen bortfalder, så de ældre fremover selv skal betale for deres aktiviteter. De fysiske rammer vil dog bestå.

Også på området psykiatri og handicap er der besparelser i vente. Den største post er lukning af Værestedet LIV på Vinkeldamsvej, hvor der kan spares 2,3 millioner kroner.

Kontoen "Udsatte børn" skal i følge oplægget nedbringes med næsten 12 millioner kroner.

- Men det er ud af et budget på cirka 200 millioner, forklarer borgmesteren, som vil spare tre millioner kroner på eksterne anbringelser af børn - svarende til seks pladser, og 4,2 millioner kroner på aflastnings-kontoen. I følge Hecht-Nielsen tilbyder Helsingør Kommune dobbelt så meget aflastning som andre sammenlignelige kommuner.

Ud af de mange, mange spareforslag er også en ændring af lønbudgettet på 5,6 millioner kroner - det vil sige personalereduktioner.

Budgetforslaget skal nu forhandles med de øvrige partier. Den endelige vedtagelse af budgettet finder sted i byrådet den 8. oktober.
arrow Kan Henrik Møller ikke huske ?
08. november 2013 kl. 13:18 Opdateret: kl. 15:04
arrow Rengøring og jul
15. oktober 2013 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:39
arrow Ferie: Ingen rengøring til ældre i to uger
28. marts 2012 kl. 04:00 Opdateret: kl. 17:10
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?