23. januar 2021
Helsingør-borgmester Johannes Hecht-Nielsen vil spare på ydelser til ældre og handicappede.
Helsingør-borgmester Johannes Hecht-Nielsen vil spare på ydelser til ældre og handicappede.
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil spare på ældre og handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil spare på ældre og handicappede
Opdateret 19. januar 2011 kl. 09:03
Helsingør - 17. januar 2011 kl. 08:53
Det er de ældre og de handicappede, der primært kommer til at mærke de 80 millioner kroners besparelser, som Helsingør-borgmester Johannes Hecht-Nielsen nu foreslår for at få kommunens økonomi til at hænge bedre sammen. Det skriver Helsingør Dagblad.
arrow Læs også: Borgmester: Vi bruger for mange penge på handicappede

Venstre-politikeren har peget på en lang række ydelser på ældre-området og handicap-området, som han ønsker at skære væk.

- De ældre og de handicappede er de to mest sårbare grupper i samfundet, men de må også holde for. Det er dybt beklageligt, siger Venstre-politikeren.

Johannes Hecht-Nielsen lægger ikke skjul på, at hans spareforslag i særdeleshed rammer de ældre og de handicappede. Han forsvarer dog de bebudede nedskæringer med, at Helsingør Kommune har et højt serviceniveau over for de to grupper og derfor godt kan skære noget ned på disse områder.

- De rigtig ubehagelige ting i mit forslag er helt sikker, at en del går ud over pensionisterne og de handicappede. I lang tid har vi kunnet holde dem fri for budgetbesparelser, men nu må de også på banen. Det er ærgerligt, men som den økonomiske situation er, skal alle bidrage. Og de steder, vi gerne vil skære ned, ligger Helsingørs ydelser i dag på et højt niveau, siger Hecht-Nielsen.

For at spare seks millioner kroner foreslår Hecht-Nielsen for eksempel at skære ned på rengøringhjælpen til ældre, så der kun bliver gjort rent hvert tredje uge. I dag gøres der rent hver anden uge.

- Det er ærgerligt at skulle gøre. Men jeg må appellere til de pårørende om at gå ind og tage et ansvar her. Og de hjemmeboende ældre kan måske også selv være flittigere med støvekosten, siger borgmesteren.

Venstre-politikeren har også et spareforslag, der går på at fjerne tilskuddet til diverse pensionistaktiviteter som svømning, pensionistmesse og fritidsundervisning. Det vil spare 1,3 millioner kroner. Også de ældre udflugter med det såkaldte Turkontor vil blive komme til at stige i pris.

- Vi lukker ikke disse tilbud. Brugerbetalingen fra de ældre, som jo tilhører den aktive gruppe, bliver bare større, konstaterer Johannes Hecht-Nielsen.
arrow Upopulær borgmester fra parti i fremgang
23. januar 2013 kl. 23:25 Opdateret: kl. 14:38
arrow Satser lokalt: Parti splitter sig op
14. januar 2013 kl. 05:59 Opdateret: kl. 12:33
arrow Borgmester vil svinge sparekniv
04. september 2012 kl. 07:35 Opdateret: kl. 14:17
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?