3. august 2021
De almennyttige boliger skal bygges på dette areal op til Teglstrup Hegn, som her ses fra Esrumvej. Foto: Andreas Norrie
De almennyttige boliger skal bygges på dette areal op til Teglstrup Hegn, som her ses fra Esrumvej. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boliggården skal stå for 55 nye boliger ud til Esrumvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Boliggården skal stå for 55 nye boliger ud til Esrumvej

Først blev sagen udsat på grund af usikkerhed om lovligheden. Men nu ser det ud til, at Boliggården kan få lov at udvikle almennyttige boliger på den kommunale grund på Rasmus Knudsensvej uden et udbud.

Helsingør - 21. maj 2021 kl. 04:22
Af Andreas Norrie

Byggeriet af nye almennyttige boliger på den kommunal ejede grund på Rasmus Knudsensvej ser nu ud til at rykke lidt nærmere, hvis Økonomiudvalgets medlemmer på mødet tirsdag aften følger indstillingen fra forvaltningen Administrationen, som fremgår af dagsordenen til mødet.

arrow Læs også: Intet udbud og ingen modstand: Boliggården får lov til at bygge 55 boliger på naturskøn grund

I forvejen er der tidligere i år vedtaget en lokalplan, der muliggør byggeriet af 55 primært senioregnede almennyttige boliger på grunden. Grunden kom i spil efter, at erhvervsskolen U/Nord ønskede at sælge nabogrunden til boligformål, da man ønsker at flytte uddannelsesaktiviteterne til Helsingørs indre by. På erhvervsskolens grund kan der ifølge lokalplanen bygges lidt mere end 270 boliger.

På det sidste møde i Økonomiudvalget skulle sagen for alvor være blevet sat i gang med en indgåelse af et samarbejde mellem kommunen og det lokale Boligselskab Boliggården om at et oprette en ny boligafdeling på stedet.

Dengang blev sagen udskudt, da flere medlemmer i udvalget satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt det overhovedet var lovligt at indgå et samarbejde med et bestemt boligselskab uden et udbud eller lignende afprøvning af markedet.

Laveste omkostninger

Imidlertid er det juridisk uproblematisk at indgå et samarbejde med en bestemt boligorganisation i en sag som denne, lyder det nu fra forvaltningen, der henviser til Lov om Kommunernes Styrelse og udbudsbekendtgørelsen samt det faktum, at kommunen har indgået lignende samarbejder om specifikke grund med både Boliggården og områdets næststørste boligselskab Nordkysten. Faktisk har boligselskabet hele 12 afdelinger og 1262 boliger i området.

Argumenterne for netop at vælge Boliggården er ifølge Administrationen også mange. Således har Boliggården ekspertisen til at være bygherre på et nybyggeri, og har i forvejen afdelinger i Nordvest-kvarteret med viceværter og andre driftsfolk. Dette faktum kan være med til at holde omkostningerne nede, og give den lavest mulige husleje for beboerne.

I forhold til økonomien i projektet vil kommunen få en salgsindtægt ved grundsalget, men samtidig er man forpligtet til at yde et såkaldt grundkapitallån på 8 til 10 procent af byggeriets anlægssum, hvilket vil påvirke kommunens kassebeholdning i negativ retning.

arrow DEBAT: 55 nye almene boliger
23. marts 2021 kl. 19:36 Opdateret: kl. 16:45
arrow DEBAT: Jeg stemmer efter min overbevisning
12. marts 2021 kl. 07:09 Opdateret: kl. 15:18
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?