21. oktober 2019
Årets julesalg er startet i byens boghandlere. I Bog og Idé er børnebøgerne om Gurli Gris i øjeblikket helt udsolgt. Foto: Trine Lønbro Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Årets julesalg er startet i byens boghandlere. I Bog og Idé er børnebøgerne om Gurli Gris i øjeblikket helt udsolgt. Foto: Trine Lønbro Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boghandlere: Det bliver biografiernes jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boghandlere: Det bliver biografiernes jul
Helsingør - 06. december 2018 kl. 20:12
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fortællingen om en afdød stjerne, en nu afdød eks-bandeleders beretninger og en usædvanlig populær gris dominerer i år boghandlernes julesalg.

Juletid er læsetid og i mange hjem er den firkantede, hårde pakke ofte at finde under juletræet - men hvilke titler hitter egentlig i år? Og hvorfor er bogen stadig på ønskelisten i en ellers så digital tidsalder? Frederiksborg Amts Avis har besøgt byens boghandlere for at finde svar og inspiration til årets gode julegave-bog.

Biografierne sælger
Med kun få meters mellemrum og på hver sin side af Stengade ligger Helsingørs to boghandlere, Bog & Idé og Arnold Busck - begge svøbt ind i julepynt og juletravlhed. Her står kunderne i kø, allerede kort efter at butikkerne er åbnet, og alle har de favnene fulde af fortællinger, som de gerne vil have byttemærke på og pakket ind.

Kundernes julegaveindkøb er naturligvis forskellige, men både hos Arnold Busck og Bog & Idé er der nogle titler, der går oftere igen end andre. I år er det især bøger af en helt bestemt genre, som boghandlerne mange gange hver dag langer over disken. - Romanerne sælger stadig godt, men i år er der udkommet mange store biografier, og det er særligt dem, som folk efterspørger. Biografien om Michelle Obama »Becoming Michelle Obama« er et eksempel på en af de bøger, vi sælger mange af, og Troels Kløvedals nyeste biografi sælger også stadig rigtig flot, fortæller butikschef i Bog & Idé i Helsingør, Sara Aggergaard.

Ovre på den anden side af gaden oplever Arnold Busck også den store efterspørgsel på biografer af store personligheder som dem om den tidligere præsidentfrue og den danske eventyrer, der er alvorligt syg - men her tror butikschef Katja Norvold også, at fortællingen om den tidligere bandeleder, Nedim Yasar, der for få uger siden blev skudt og dræbt i Københavns Nordvestkvarter efter sin bogreception, kommer til at dominere julesalget.

- Biografien om den tidligere bandeleder, der desværre mistede livet, tror jeg kommer til at sælge rigtig godt op til jul. Det er en trist sag, der har fyldt meget, fortæller hun.

Død stjerne sælger
Men hverken historien om bandelederen eller den førhenværende præsidentfrue kan hamle op med fortællingen om en helt særlig herre. I går den 4. december udkom Jens Andersens biografi om Kim Larsen, der desværre gik bort tidligere på året og udløste en helt landesorg.

Både i Bog & Idé og i Arnold Busck har der i en lang periode dagligt været efterspørgsler efter den nye bog, men først i går kunne de første eksemplarer endelig langes over disken. - Der er vist ingen tvivl om, at hvis ikke det bliver dén bedst solgte, så i hvert fald en af dem, lyder det fra Kaja Nordvold. I begge butikker var bogen centralt placeret i butikken og flere kunder standsede op for at betragte den.

Gurli Gris sælger
I boghandlerne er julen langt fra kun for voksne, og der er i den seneste tid blevet solgt rigtig mange gode historier til de mindste. Både i Bog & Idé og i Arnold Busck er det især Sigurd Barrets bøger om danmarkshistorien, de nordiske guder og hans helt nye bog om H. C. Andersen, der er populære, men også fortællingerne om Gurli Gris bliver revet ned fra hylderne.

- Vi har helt udsolgt af Gurli Gris i øjeblikket. Det er gået utrolig stærkt, siger Sara Aggergaard fra Bog & Idé.

En rolig oplevelse
Igen i år er julesalget lig med mange kunder for de to boghandlere og ifølge dem, er bøger da også en sikker gave at komme under træet. At læse en bog er nemlig en god måde at slappe af på, samtidig med at man er underholdt, mener Sara Aggergaard.

- Det er en oplevelse at læse en bog, men man kan samtidig slappe af med den og fordybe sig i den, fortæller hun. Katja Norvold er enig. Hun håber, at bøgerne bliver ved med at være populære i den form, vi kender dem i dag.

- Jeg synes, det er så vigtigt, at vi holder fast i bøgerne. Den skaber sammenværd mellem voksne og børn, når vi læser højt for hinanden, og kan den give en helt uforstyrret ro i hovedet. Jeg tror og håber, at det er derfor bogen stadig er populær, selvom vi både har fået e-bøger og lydbøger, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede