19. januar 2020
Nattergalen opføres den 27. april i Helsingør Teaterhus.
gallery icon

Se billedserie

Nattergalen opføres den 27. april i Helsingør Teaterhus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børneopera-festival i Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børneopera-festival i Helsingør
Helsingør - 19. april 2019 kl. 04:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nattergalen og Hans og Grete opføres i Helsingør Teaterhus

Helsingør Kammeropera og guidOpera inviterer i den kommende weekend børn og barnlige sjæle til Børneoperafestival i Helsingør, hvor de i år byder på to eventyroperaer: Nattergalen og Hans og Grete. Herudover besøger Kammeroperaen igen i år Helsingør Kommunes skoler med operaworkshops, hvor de ser frem til at indvie børnene i operaens magiske univers.

Lørdag den 27. april kl. 14 kan man opleve H.C. Andersens dejlige eventyr om kejseren af Kina og den uanseelige lille fugl, som gemmer på en helt vidunderlig stemme, Nattergalen. Hør eventyret fortalt som opera i en let tilgængelig form for de helt små af sopran Signe Sneh Durholm, baryton Mads Bagge Lange og pianist Leif Greibe, der både leger med publikum og med klassisk opera.

Forestillingen er et gæstespil produceret af Pin-Upera i et samarbejde med Det Kongelige Teater KGL+. Nattergalen henvender sig til børn mellem 2 og 7 år. Varighed ca. 35 minutter.

Hans og Grete
Søndag den 28. april kl. 14 opfører Kammeroperaen Humperdinck's meget smukke opera Hans og Grete. Handlingen er baseret på brødrene Grimms berømte eventyr af samme navn om de to søskende, der efterlades af deres fattige forældre dybt inde i en skov, hvor de efterfølgende farer vild og tages til fanges af en menneskeædende heks.

Operaen er produceret af Helsingør Kammeropera i samarbejde med guidOpera og er iscenesat af instruktør og scenograf Guido Paevatalu. Emma Oemann og Vibeke Kristensen synger rollerne som Hans og Grete mens Ulla Kudsk Jensen er den frygtelige pandekageheks. Camilla Illeborg og Guido Paevatalu er henholdsvis Mor og Far mens Frederikke Kampmann er skovens Ole Lukøje og Dugfe. Forestillingen ledes musikalsk af kapelmester Leif Greibe.

Hans og Grete henvender sig hovedsagtigt til børn mellem 7 og 12 år, men Humperdincks vidunderlige operamusik er bestemt en oplevelse værd for folk i alle aldre. Varighed ca. 70 minutter.

Entré for forestillingerne er 50 kr. Billetter kan købes på billetto.dk eller i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør. Begge forestillinger opføres i Helsingør Teaterhus på Stengade 51.