18. januar 2019
Mike Brown, der er køkkenchef på Kulturværftet og i Toldkammeret  viser eleverne, hvordan man nipper grønt. Bag ham ses den anden underviser, Anna Poynter, der står for den daglige cafédrift i Spisekammeret i Toldkammeret. Foto: Presse
gallery icon

Se billedserie

Mike Brown, der er køkkenchef på Kulturværftet og i Toldkammeret viser eleverne, hvordan man nipper grønt. Bag ham ses den anden underviser, Anna Poynter, der står for den daglige cafédrift i Spisekammeret i Toldkammeret. Foto: Presse
Foto: TORBEN SORENSEN/KALABAS
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn står i kø for at komme på kokkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn står i kø for at komme på kokkeskole
Helsingør - 19. januar 2018 kl. 04:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kokkeskole for børn i Toldkammeret i Helsingør, som begynder i februar, er på forhånd blevet så stor en succes, at alle pladserne er revet væk - og mange står på venteliste, så interessen er overvældende stor.

Det fortæller den daglige leder af Toldkammeret, Elisabeth Momme.

Tidligere på ugen holdt kokkeskolen en prøvetime, hvor en flok frivillige børn blandt andet skulle lave Pizza Bianco. Og udover at teste faciliteterne i Toldkammeret havde børnene også et par gode råd til de kommende kokkeskole-elever:

»Husk en hårelastik« og »Tag T-shirt på«.

Formålet med kokkeskolen i Toldkammeret er at give eleverne inspiration og mod til at gå i gang med den daglige madlavning. I løbet af de syv gange vil der blive undervist i alt fra vegetar- og simremad til sushi og det gode brød. Kokkeskolen starter den 21. februar, og sidste dag afsluttes med en hyggelig finale-middag med elevernes familier.

Mit kokkeri
Ud af mere end 1000 arrangementer i Toldkammeret i 2017, var 53 procent undervisning målrettet børn og unge. Den nye kokkeskole for børn 'Mit Kokkeri' passer helt naturligt ind i Toldkammerets profil, fastslår Elisabeth Momme.

Nu starter det første pionerhold, og i løbet af foråret vil Toldkammeret kigge på, om det er muligt at oprette flere hold inden sommerferien.

De to undervisere Anna Poynter og Mike Brown er begge kokke. Han er køkkenchef på Kulturværftet og Toldkammeret og hun står for den daglige cafédrift i Spisekammeret i Toldkammeret.

Kokkeskolen er for børn mellem 10 og 14 år. Den tager afsæt i MIT kokkeri, der er et madunivers, som skal give børn og unge inspiration, lyst og viden om at lave god og sjov mad. MIT kokkeri består af en hjemmeside og en fysisk kogebog.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk