2. december 2020
Kulturhuset Bølgens »Tre musketerer«: Udita Budde, Palle Knudsen og Casper Skovgaard er klar med et nyt program, som kan fylde Ålsgårdes 24 år gamle forsamlingshus. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Kulturhuset Bølgens »Tre musketerer«: Udita Budde, Palle Knudsen og Casper Skovgaard er klar med et nyt program, som kan fylde Ålsgårdes 24 år gamle forsamlingshus. Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bølgen fortsætter hvor Kulturhuset slap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bølgen fortsætter hvor Kulturhuset slap
Helsingør - 14. januar 2020 kl. 04:52
Af Dorte Møller Rasmussen

- Vi tager en tur til.
Sådan lyder det fra det veloplagte team, der står bag Kulturhuset Bølgen. Et nyt program er netop sendt på gaden, og det er de gode, velafprøvede arrangementer, der går igen - som altid blandet med noget nyt, som lige skal afprøves, inden det bliver en del af Bølgens DNA.

- Vi synes selv, vi har en god og velprøvet flade - den fortsætter med nogle småjusteringer. Men eksempelvis teaterforestillinger er et kæmpe hit, så i år kobles der børneteater på tilbuddene, fortæller Bølgens daglige leder, Udita Budde, sammen med sine »håndgangne mænd«: Palle Knudsen og Casper Skovgaard.

Det er 24 år siden, Ålsgårde fik Bølgen, og kulturhuset har siden været en katalysator for det fællesskab, der hører et lokalsamfund til. Bølgen er Ålsgårdes forsamlingshus. Mere end 100 frivillige får de mange aktiviteter til at køre, og de frivillige finder selv et solidt fællesskab på Bølgen.

Det var i 1996, at Bølgen åbnede, og Udita Budde roser Helsingør Kommune for dengang at turde satse på kulturen i et hus, som godt kan lide det lidt skæve og anderledes.

- I virkeligheden er vores største begrænsning vores bemanding på Bølgen. Vi har fire en halv stilling at gøre godt med, så der skal økonomiseres med kræfterne, fastslår Udita, Palle og Casper, som dog altid er åbne for nye ideer.

I år er det blandt andet en afrikansk aften, og som noget nyt er en række gratis foredrag om naturvidenskab, der livestreames fra Aarhus Universitet.

Kulturrejser til Krakow, Berlin og som noget nyt Manchester er populære tilbud, og på disse rejser knyttes mange venskaber.'

En anden nyhed er en sangskriveraften med de to lokale musikere Stig Skovlind og Ise.

Kulturhuset Bølgen dyrker konceptet mad og kultur, og derfor er der som regel knyttet spisning til de arrangementer, der er i programmet. Og det er populært.

Bølgens program kan nærstuderes på www.boelgen.dk .Her kan man læse om André Andersens populære operafortællinger, Berit Amelungs blomsterbinderier, koncerter, syng-med-aftener, familielørdage og PC-kurser, for blot at nævne et lille udpluk af, hvad Kulturhuset byder på i den kommende sæson.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?