6. maj 2021
Christina Brødbæk, Ålsgårde, 44 år, partner i Mr. August i Stjernegade.
- Vi var i butikken, hvor vi fulgte pressemødet, hvor landet blev lukket ned. Vi har aldrig set så meget TV, som vi gjorde i den periode, fordi vi skulle følge med i alle pressemøderne. Efter pressemødet blev jeg enormt overrasket over, hvor mennesketomt der blev i Helsingør fra den ene dag til den anden. Først tænkte vi, at det var godt, at vi ikke blev lukket ned, men efterfølgende fandt vi ud af, at det nok havde været for det bedre, for der var bare stilstand. Den usikkerhed, der har været forbundet med pressemøderne, har haft størst betydning for os. Det påvirkede vores salg hver gang, at der blev afholdt pressemøde, så vi holdt vejret, når vi skulle høre om de nye restriktioner. Foto: Christopher Valeur
gallery icon

Se billedserie

Christina Brødbæk, Ålsgårde, 44 år, partner i Mr. August i Stjernegade. - Vi var i butikken, hvor vi fulgte pressemødet, hvor landet blev lukket ned. Vi har aldrig set så meget TV, som vi gjorde i den periode, fordi vi skulle følge med i alle pressemøderne. Efter pressemødet blev jeg enormt overrasket over, hvor mennesketomt der blev i Helsingør fra den ene dag til den anden. Først tænkte vi, at det var godt, at vi ikke blev lukket ned, men efterfølgende fandt vi ud af, at det nok havde været for det bedre, for der var bare stilstand. Den usikkerhed, der har været forbundet med pressemøderne, har haft størst betydning for os. Det påvirkede vores salg hver gang, at der blev afholdt pressemøde, så vi holdt vejret, når vi skulle høre om de nye restriktioner. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Sådan husker vi et år med coronavirus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Sådan husker vi et år med coronavirus

Læs hvordan folk i Helsingørs gågader har oplevet det seneste år med coronavirus.

Helsingør - 11. marts 2021 kl. 04:49
Af Christopher Valeur & Philip Horup

I dag er det præcis et år siden, at Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), holdt sit skæbnesvangre pressemøde, hvor hun lukkede store dele af landet. Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner blev sendt hjem. Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud lukkede. Ansatte i det offentlige og det private skulle pludselig vænne sig til begrebet hjemmearbejde og Zoom-møder, ligesom lukningen af skoler og dagtilbud betød, at eleverne skulle vænne sig til fjernundervisning.

arrow Læs også: Borgmester er slemt skuffet: Men på skolerne er de lykkelige

Listen er dog uendelig lang, for coronavirussen har i den grad påvirket alles hverdag, for kampen mod coronavirus i marts sidste år skulle vise sig blot at være starten på en lang, sej kamp, hvor der her et år efter fortsat ikke er blevet fundet en sejrherre.

Selvom vi har lidt under samme kamp mod coronavirussen og de restriktioner, der har skullet bekæmpe virussen, er vi alle blevet påvirket på forskellig vis. På årsdagen for pressemødet, har vi derfor spurgt en række lokale personligheder, hvordan det sidste års coronavirus har påvirket lige netop dem.

Tryk på billedserien for at se alle citaterne.

arrow Ny lyntest er kommet: 'Mere ubehageligt'
08. marts 2021 kl. 20:00 Opdateret: kl. 15:37
arrow Lyntest: Nu slipper du for den lange vatpind
03. marts 2021 kl. 05:21 Opdateret: kl. 16:05
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?