25. februar 2020
Stejlepladsgruppens årlige gløggsmagning er et tilløbsstykke med æbleskiver, gløgg og pebernødder - og der er også lækkerier til børnene, selvom voksenhumoren er i højsædet . »Alkoholfri. Advarsel« står der ved en af gryderne. 	Foto: Kim Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Stejlepladsgruppens årlige gløggsmagning er et tilløbsstykke med æbleskiver, gløgg og pebernødder - og der er også lækkerier til børnene, selvom voksenhumoren er i højsædet . »Alkoholfri. Advarsel« står der ved en af gryderne. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Tættere på gløggens hemmelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Tættere på gløggens hemmelighed
Helsingør - 11. december 2017 kl. 05:49
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år bliver der sat ord på den gode gløgg, når Stejlepladsgruppen inviterer til Gløgg-dyst på stranden over for Skotterup-købmanden syd for Helsingør. Her i 2017 blev det afgørende at være »god skarp«, ikke bare skarp.

arrow Læs også: Video og billeder: Vinderen af Årets Gløgg blev fundet

Traditionen med gløgg-dyst er klar og veldefineret og har været det i langt over et årti. En god gløgg skal have den rette afstand til Sverige og smage og dufte af fiskegarn og strandeng, og den skal samtidig give ro i hjertet. Søndag ved 11-tiden dukkede 70-80 mennesker op i det ekstra telt ude foran Det Gule Palæ for at smage på gløggen, efterhånden som dommerne inde i palæet smagt på de varme og stærke sager.

I år deltog Katrine, Skotterup Købmanden, Stejlepladsgruppen, Cafe Chaplin og Morgensvømmerne. Efter en intens smagning kunne Preben Zøllner kåre vinderen, gløggen fra Morgensvømmerne, foran et stort publikum, endda på et tidspunkt, hvor det stadig røg op fra de udendørs gryder - de var endnu ikke tørlagte.

Se stemningsbilleder og video fra gløggsmagningen. Læs endnu mere om gløggens hemmeligheder i Frederiksborg Amts Avis mandag den 11. december.

arrow Årets gløgg skal kåres på Stejlepladsen
06. december 2018 kl. 07:12 Opdateret: kl. 13:38
arrow Gløggserie: At sjusse sig til Sverige
11. december 2016 kl. 19:59 Opdateret: kl. 19:58
arrow Gløggsmagning: En smag af gammelt herreværelse
14. december 2015 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:47