2. juni 2020
Åbent hus på 10. Klasseskolen på Rasmus Knudsens Vej blev lørdag holdt for første gang. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Åbent hus på 10. Klasseskolen på Rasmus Knudsens Vej blev lørdag holdt for første gang. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Stedet, hvor man lærer, imens man er sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Stedet, hvor man lærer, imens man er sig selv
Helsingør - 19. november 2018 kl. 07:36
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10. Klasseskolen åbnede lørdag dørene ind til et pulserende ungdomsliv, der på uddannelsesdelen har gentænkt sig selv med »karrierelæring« som et af nøgleordene.

Allerede i døren blev gæsterne modtaget med smil og et kort over bygningen. På 1. sal var der tombola og introduktion til 10. klasseåret, hvis man er interesseret i det som skoletilbud - og i stueetagen var salg af lækkerier lavet af skolemiljøets mange platforme og elevhold, fordi 10. Klasseskolen og Ungdomsskolen på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør har en bred vifte af tilbud til unge mennesker.

Men der er sket noget helt særligt i de seneste år. Og det ser ud til at fungere helt fantastisk, fastslog Mette Hultgren, daglig pædagogisk leder for 10. Klasseskolen i Helsingør.

- Vi er stoppet med at tilbyde linjer, fordi der er så mange tilbud til de unge, og vi havde svært ved at fylde nogle af linjerne. I stedet tager vi udgangspunkt i den enkelte elev. Vi starter med et introduktionsforløb, og efter 14 dage sætter vi holdene efter samtaler med eleverne. I år har vi omkring 80 elever på tre klasser, og selvfølgelig kan vi ikke lave et forløb tilpasset hver enkelt elev. Men næsten, forklarede Mette Hultgren og pegede over på et roll-up-banner med teksten »man kan være sig selv, og der er ikke nogen, der dømmer en på ens personlighed«.

Teksten er lavet af eleverne selv og favner et andet vigtigt aspekt af 10. Klasseskolen lige nu: Det sociale fællesskab prioriteres højt helt fra begyndelsen.

Se billederne og få en fornemmelse af miljøet på 10. klasseskolen og læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 19. november.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?