7. august 2020
Voldsomme regnbyger ramte lørdag Nordsjælland og flere steder blev de oplevet som skybrud. I Helsingør var en kapsejlads for træbåde ved at være afsluttet, da uvejret brød løs - her er sejlernes tøj hængt til tørre, da de igen var i havn. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Voldsomme regnbyger ramte lørdag Nordsjælland og flere steder blev de oplevet som skybrud. I Helsingør var en kapsejlads for træbåde ved at være afsluttet, da uvejret brød løs - her er sejlernes tøj hængt til tørre, da de igen var i havn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Sejlernes stilhed efter uvejrsstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Sejlernes stilhed efter uvejrsstorm
Helsingør - 11. august 2019 kl. 10:48
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag eftermiddag sad Jesper, Ragna, Vibeke og Steen i en lille gaffelrigget halvdæksbåd omtrent 100 meter ud for Kronborg ved Helsingør, da et skybrud nærmede sig.

arrow Læs også: Kapsejlads var en våd succes

Kort forinden havde uvejret smidt rundt med parasoller i Ålsgårde og væltet mange træer. Helt så voldsomme var regnbygerne og vindstødene ikke, da de ramte Helsingør, hvor mere end 40 træskibe deltog i en kapsejlads fra Tuborg Havn op gennem Øresund til broerne foran Kulturværftet.

- Vi måtte slække sejl og skøder, for vinden skiftede helt vildt, og sigtbarheden var tre-fire meter. Vi kunne slet ikke se Kronborg, fortalte Jesper, da båden var sikkert i havn, og de alle havde fået tørt tøj på.

I en halvdæksbåd er der intet dæk at søge ly under, så de fire sejlere var udsatte, da bygernes tunge dråber hamrede ned over dem og bølgerne, som får et helt særligt udtryk under sådanne vejrforhold. Tunge regndråber, der rammer bølger, får det hele til at stå i et på en måde, der er ganske ubeskrivelig - og nej, de fire sejlere nåede ikke at tage fotografier. De havde andet at se til, bemærkede de i havnen ved Kulturværftet i Helsingør, hvor der lørdag ved 15.45-tiden herskede en stilhed efter stormen.

Nogle af træskibene var netop kommet i havn, da uvejret brød løs, imens andre var ved at lægge til bådebroerne - og derfor gik snakken lystigt om, hvem der var blevet gennemblødte - og hvem der havde siddet tørt i kahytterne og hørt regnen tromme på dækket.

Se her billederne fra en stemningsfuld eftermiddag med træskibe i Helsingør. Kapsejladsen på Øresund var arragneret af Foreningen Maritimt Værksted Hal 16 i samarbejde med Kjøbenhavnske Træsejlere, M/S Museet for Søfart og Træskibssammenslutningen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?