29. september 2020
Søndag fejrede Danmarks første kommunale cykelbibliotek sin åbning i Helsingør. Hans Møller Hansen fik prøvet en liggecykel, da han tilfældigvis kom forbi Cykeltekets åbningsarrangement på vej til julemarked.
gallery icon

Se billedserie

Søndag fejrede Danmarks første kommunale cykelbibliotek sin åbning i Helsingør. Hans Møller Hansen fik prøvet en liggecykel, da han tilfældigvis kom forbi Cykeltekets åbningsarrangement på vej til julemarked.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Helsingørs eget »Cykeltek« blev indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Helsingørs eget »Cykeltek« blev indviet
Helsingør - 07. december 2014 kl. 22:30
Af Camilla Tiefensee Schrøder

Søndag fejrede Danmarks første kommunale cykelbibliotek sin åbning i Helsingør.

»Don't worry bike happy« står der på et skilt ved indgangen til Kulturværftets Hal 19. Og det kunne man gøre på alt fra ladcykler til liggecykler, sammenklappelige cykler og el-cykler, da »Cykelteket« søndag eftermiddag holdt deres officielle åbningsarrangement. Her kunne børn og voksne komme og få en smagsprøve på, hvad biblioteket byder på fremover. Fra den 24. januar er det nemlig ikke kun bøger, men også jernheste, man kan låne med hjem fra Kulturværftet.

arrow Læs også: Cykelbibliotek er sat til salg - igen

I hallen var der opstillet en lille cykelbane, som børnene kunne fræse rundt på, men det var ikke kun de små, som benyttede sig af muligheden for en tur med vind i håret.

- Hvis vi skal have folk til at cykle mere, skal vi også forstå deres behov, sagde Cykeltekets projektleder Sidsel Birk Hjuler:

- Helsingør er en pendlerkommune, og det stiller krav til cyklerne. Det er praktisk, hvis de kan klappes sammen og tages med i toget, eller hvis de kan give et ekstra skub bagi med en el-motor, når det går op ad bakke. Vi vil gerne have folk til at cykle mere, fordi det giver bedre sundhed, mindre trængsel og et bedre klima. Men i stedet for en løftet pegefinger, vil vi hellere give mulighed for at teste, hvordan det fungerer, sagde hun.

»Cykelteket« er støttet af både Helsingør Kommune og Region Hovedstaden og er udviklet i samarbejde med »Bicycle Innovation Lab«, som har opfundet og udviklet konceptet.

arrow Status: Det blev der af de 100 foldecykler
24. september 2018 kl. 15:09 Opdateret: kl. 13:10
arrow Udvalg: Sådan skal Cykelteket sættes til salg
15. april 2018 kl. 04:33 Opdateret: kl. 09:26
arrow Cykelteket lukker
05. oktober 2017 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:32
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?