12. august 2020
Der blev ikke fundet spor efter sprængstoffer på BaneDanmarks varebil, der eksploderede tirsdag lige før middag på 24 timers parkeringen på Jernbanevej 13 i Helsingør, og politiet mener pt. ikke, at der er foregået noget kriminelt. Foto: Andreas Norrie
Der blev ikke fundet spor efter sprængstoffer på BaneDanmarks varebil, der eksploderede tirsdag lige før middag på 24 timers parkeringen på Jernbanevej 13 i Helsingør, og politiet mener pt. ikke, at der er foregået noget kriminelt. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bil eksploderede - men intet sprængstof

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bil eksploderede - men intet sprængstof
Helsingør - 09. oktober 2019 kl. 12:57
Af Maj-Britt Holm og Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke fundet spor efter sprængstof på den varebil, der eksploderede tirsdag klokken 11.27 på 24 timers parkeringen på Jernbanevej 13 i Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Voldsom bileksplosion: Vragdele slynget op til 30 meter væk

- Der er intet, der tyder på, at der er tale om et kriminelt forhold. Der er heller ikke fundet spor efter sprængstoffer i den hasteundersøgelse, vi har foretaget af bilbranden. Men vi fortsætter med at undersøge årsagen, siger Henriette Døssing, pressemedarbejder hos Nordsjællands Politi.

Politiet har ifølge Henriette Døssing teorier om årsagen til den voldsomme brand i varebilen, der tilhører BaneDanmark.

- Men de teorier holder vi indtil videre for os selv, fastslår hun.

Først lød der er kæmpehøjt brag, så væltede kvælende sort røg op fra en hvid varebil, som tirsdag formiddag holdt parkeret på 24 timers parkeringen på Jernbanevej 13. Voldsomme flammer væltede op fra køretøjet, og et par andre biler, der holdt parkeret på pladsen, blev beskadiget.

Ifølge beboere i området kunne de høje brag fra eksplosionen høres i store dele af byen, og folk begyndte at undre sig over, hvad der var sket.

Nordsjællands Politi og Helsingør Redningsberedskab modtog flere anmeldelser klokken 11.27. Der blev sendt mandskab til stedet for at få ilden under kontrol.

Imens blev bymidten indhyllet i den sorte, voldsomme røg, som bilbranden kastede af sig. Og længe efter ilden var slukket, kunne man lugte røgen.

Eksplosionen var så voldsom, at vragdele fra varebilen blev slynget op til 30 meter væk.

Efterforskningsleder og teknisk støtte ankom til uheldsstedet en times tid efter varebilen var brudt i brand, og der var ingen tilskadekomne ifølge politiet.

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke klarlægge rækkefølgen for eksplosionen og branden. Umiddelbart har vi ingen fornemmelse af, hvordan ilden og eksplosionen er opstået, men det skal tekniske undersøgelser kaste lys over, oplyste politikommissær ved Nordsjællands Politi, Henrik Rasmussen, bagefter.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?