4. august 2021
Episoden fandt sted i detentionen her på Helsingørs politistation.
Episoden fandt sted i detentionen her på Helsingørs politistation.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betjent bliver ikke tiltalt i en sag, hvor ung kvinde døde i detentionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjent bliver ikke tiltalt i en sag, hvor ung kvinde døde i detentionen

Betjent levede ikke op til tilsynspligt, da en 24-årig kvinde døde i detentionen i Helsingør i april 2019.

Helsingør - 20. juli 2021 kl. 13:05
Af Ritzau

En betjent bliver ikke tiltalt i en sag, hvor en yngre kvinde døde i detentionen.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og statsadvokaten, der har vurderet, at der ikke skal rejses tiltale mod politimanden for tjenesteforsømmelse.

Det skriver Helsingør Dagblad.
Myndighederne er dog kommet frem til, at betjenten ikke levede op til sin tilsynspligt en dag i april 2019, da han skulle se til en 24-årig kvinde i detentionen.

Det skyldes, at han alene så til hende via et kighul i døren fremfor som foreskrevet at gå ind i lokalet og tjekke hendes vejrtrækning og hjerterytme.

Men selv om han undlod at gå ind til hende, var det ikke årsagen til, at den 24-årige kvinde døde, mener statsadvokaten og DUP. Og han levede ifølge myndighederne op til kravene om tilsyn i alle andre henseender i sagen.

Kort efter betjenten havde set til kvinden, fik hun hjertestop i detentionsrummet, og hun døde nogle dage senere på sygehuset, skriver lokalavisen. Dødsfaldet formodes at skyldes den kombination af narko og andre rusmidler, som hun havde i blodet.

Inden kvinden blev anbragt i detentionen, havde en læge tilset hende og vurderet, at hun var egnet til at være der.

Statsadvokaten anmoder samtidig om, at Jens-Christian Bülow, der er direktør for Nordsjællands Politi, overvejer, om sagen giver anledning til nogen disciplinære reaktioner.

Desuden opfordrer statsadvokaten til, at han indskærper over for de ansatte, at når der er skærpet tilsynet, skal man gå ind i selve detentionslokalet.

En betjent bliver ikke tiltalt i en sag, hvor en yngre kvinde døde i detentionen. Ved skærpet tilsyn skal personen i detentionen tilses oftere end en gang hver halve time. Skærpet tilsyn kan i nogle tilfælde indebære konstant overvågning, skriver Helsingør Dagblad

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?