30. marts 2020
Kristian Bang Foss er aktuel med romanen »Frank vender hjem«, der er blevet kaldt en episk dannelsesrejse gennem det danske velfærdssamfund. 		Foto: Morten Holtum
Kristian Bang Foss er aktuel med romanen »Frank vender hjem«, der er blevet kaldt en episk dannelsesrejse gennem det danske velfærdssamfund. Foto: Morten Holtum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bang Foss og den moderne Lykke-Per

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bang Foss og den moderne Lykke-Per
Helsingør - 18. februar 2020 kl. 07:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristian Bang Foss fortæller den 9. marts om dannelsesromanen »Frank vender hjem«, der hyldes som en moderne Lykke-Per. Faren bliver tæsket ihjel i løbet af hovedpersonen Franks sociale opstigen.

Tage og Ellen blev gift i slutningen af halvfjerdserne. Ellen var seks måneder hende og arbejdede som kontordame for KTAS. Hun kunne allerede nu se, at et mirakel skulle til, hvis ikke livet skulle blive endnu værre, end hun havde frygtet.

Sådan lyder indledningen i »Frank vender hjem«. "Frank vender hjem" er en fortælling om mennesker, der kæmper for at finde sig en plads i livet.

Det er en sjov og kulsort roman, der tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds.

Faren Tage ender som en alkoholiseret gadetroubadour, der finder sig i at få kastet mønter i hovedet. Men hvad med Frank? Da Tage bliver slået ihjel til en polterabend, rejser vreden sig i Frank.

Mandag den 9. marts klokken 19 kan du møde den anmelderroste forfatter Kristian Bang Foss til en samtale om samtidsromanen »Frank vender hjem« på Kulturværftet.

Kristian Bang Foss debuterede i 2004 med romanen »Fiskens vindue«. I 2008 kom »Stormen i 99«, og i 2012 »Døden kører Audi«, der blev hans internationale gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse i 17 lande. I september 2019 udkom »Frank vender hjem«, som er indstillet til DR Romanprisen. Bang Foss har modtaget flere priser. Heriblandt EU's litteraturpris.