25. april 2019
Kvinden nåede at sidde i fængslet i knap 2,5 måneder, indne hun blev løsladt. Foto: Allan Nørregaard
Kvinden nåede at sidde i fængslet i knap 2,5 måneder, indne hun blev løsladt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bande-mor dømt for vidnetrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bande-mor dømt for vidnetrusler
Helsingør - 16. december 2018 kl. 04:33
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en anden mor, der var i retten for at følge sin søns retssag, som kvinden rettede sine truende ord mod.

En 46-årig kvinde er ved Retten i Helsingør blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler. En forbrydelse der i henhold til Straffeloven kan give op til otte års fængsel.

arrow Læs også: Mor til LTF'er tiltalt for at true forældre i retten

Under en retssag i begyndelsen af oktober, hvor tre unge mænd var tiltalt for en række indbrud og et hjemmerøveri, rejste kvinden sig pludseligt og gik mod salens udgang, mens hun på arabisk sagde noget i retning af: »Luder, vent at se, hvad der sker med din søn«, idet hun passerede en anden kvinde på tilhørerrækkerne, der var i retten for at følge sin søns - en af de tre tiltaltes - sag.

Den 46-årige kvinde var selv i retten for at få et glimt af sin 22-årige søn, der siden marts har siddet varetægtsfængslet, og som kvinden efter eget udsagn ikke har måttet besøge i fængslet. Sønnen, der har relation til bandegrupperingen Loyal to Familia (LTF), var selv tiltalt i sagen, men da hans sag bliver behandlet særskilt i begyndelsen af det nye år, var han ikke at finde i retten den dag i oktober.

Ikke den rigtige kvinde?
Den 46-årige kvinde har tidligere forklaret i retten, at hun havde sagt »luder-dag« som et udråb, fordi hun var skuffet over, at hendes søn ikke var i retten, og at hun altså ikke havde henvendt sig til den anden mor.

Den forurettede mor var indkaldt som vidne i sagen mod den 46-årige og her kom det frem, at hun havde talt med de politibetjente, der var i retten under hendes søns retssag, umiddelbart efter episoden. Alligevel forklarede hun nu, at det ikke var den 46-råige kvinde, der havde været truende, men derimod kvindens søster, som ved grundlovforhøret mod den 46-årige kvinde havde slået hende med en taske, så hun havde brækket fingeren.

Udover den forurettede mor, vidnede den forurettedes søn, som havde oplevet truslen fra sin plads ved siden af sin forsvarer. Her havde han hørt truslen blive sagt, men han forklarede, at han ikke hørte, hvem der sagde den. Anklageren spurgte sønnen, om han var blevet truet til at ændre sin forklaring frem mod retssagen mod den 46-årige, til hvilket han svarede: »både og«. Der var i alt indkaldt tolv vidner i sagen.

Uskyldig i andet forhold
Udover truslen mod den forurettede mor, var den 46-årige tiltalt for at have truet en far til en af anden af de tiltalte ved retssagen i oktober. Dette forhold blev den 46-årige kvinde frifundet for. Den 46-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af oktober, og dommeren valgte derfor, at hun skulle løslades efter domsafsigelsen. Hun har nu udbedt sig 14 dages betænkningstid til at vurdere, om hun vil anke dommen. Retssagen mod den 46-åriges søn begynder ved Retten i Helsingør torsdag den 3. januar.

arrow Fængslet for trusler: Skar vidnes jakke op
06. december 2018 kl. 10:39 Opdateret: kl. 10:39

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede