23. januar 2021
Det skal være slut med daglige kaffepauser i den kommunale administration på blandt andet her på rådhuset på Stengade.
Det skal være slut med daglige kaffepauser i den kommunale administration på blandt andet her på rådhuset på Stengade.
Foto: Tommy Verting
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansatte raser: Kun et kvarters pause om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte raser: Kun et kvarters pause om ugen
Opdateret 14. februar 2012 kl. 13:32
Helsingør - 13. februar 2012 kl. 04:00
Af Andreas Norrie
Fra januar næste år skal de ansatte i Helsingør Kommunes administration kun have lov til at holde en kaffepause på et kvarter om ugen. Det har kommunens administration fastslået. Medarbejderne raser, og nu kræver byrådsmedlem sagen i byrådet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag,

Der er brug for større effektivitet i den offentlige sektor, og det er en del af baggrunden for, at Helsingør Kommunes øverste ledelse har besluttet, at det fra januar 2013 skal være slut med at fejre almindelige fødselsdage eller andre begivenheder med kaffe og kage i arbejdstiden. For fremtiden skal de ansatte i kommunens administration nemlig kun have lov at samles til pauser en gang om ugen torsdag eftermiddag til en pause på 15 minutter. Borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V) bakker op om planen.
arrow Læs også: Borgmester: Vi bruger for mange penge på handicappede

- Vi har for meget spildtid i dag på grund af den type pauser. Det handler også om, at folk skal frem og tilbage til deres arbejdsplads. Men det bliver altså ikke forbudt at bruge nogle minutter over en kop kaffe med en kollega, siger Johannes Hecht-Nielsen til Frederiksborg Amts Avis. Han understreger, at der også vil kunne laves undtagelser, når det kommer til jubilæer.

Imidlertid har medarbejderrepræsentanterne i samarbejdsudvalget MED indtil videre afvist ledelsens ønsker. Det er noget af baggrunden for, at Enhedslistens byrådsmedlem Allan Berg Mortensen nu har begæret sagen i byrådet.

- Det viser en manglende tillid til medarbejderne, og det er bestemt ikke mit indtryk, at de ansatte dovner den. Og hvis det var tilfældet, så er det altså en helt almindelig ledelsesopgave at sørge for, at folk passer deres arbejde, siger Allan Berg Mortensen til Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig med den strammere kurs overfor pauser, så bliver der også, hvis ledelsen får lov, indført et totalt rygeforbud i arbejdstiden.
arrow Upopulær borgmester fra parti i fremgang
23. januar 2013 kl. 23:25 Opdateret: kl. 14:38
arrow Satser lokalt: Parti splitter sig op
14. januar 2013 kl. 05:59 Opdateret: kl. 12:33
arrow Borgmester vil svinge sparekniv
04. september 2012 kl. 07:35 Opdateret: kl. 14:17
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?