21. september 2020
Anna Kimura fik forleden sit diplom for den et år lange videreuddannelse. Foto: Presse
Anna Kimura fik forleden sit diplom for den et år lange videreuddannelse. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anna er første specialsygeplejerske i borgernær sygepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anna er første specialsygeplejerske i borgernær sygepleje
Helsingør - 07. december 2019 kl. 20:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anna Kimura fra Helsingør Rehabiliterings og Træningscenter har taget nu videreuddannelse, der er specialiseret i det nære kommunale sundhedsvæsen.

Anna Kimura, sygeplejerske på Helsingør Rehabiliterings og Træningscenter, kan nu kalde sig specialsygeplejerske i "borgernær sygepleje". Hun fik diplomet i fredags, sammen med andre sygeplejersker fra kommuner i Region Hovedstaden - og i løbet af de næste to måneder følger resten af landets kommuner med, så 100 sygeplejersker alt i alt bliver uddannet i første bølge.

Specialuddannelsen er den første af sin slags, der er målrettet kommunernes sundhedsvæsen, og den skal være med til at sikre, at kommunerne fremover bliver bedre rustet til at løfte flere og langt mere komplekse sundhedsopgaver.

- Uddannelsen har klædt mig bedre på til at løfte opgaver med de komplekse og multisyge borgere, som kræver flere indsatser med koordineret pleje og behandling i forhold til hospital, rehabilitering, plejehjem, praktiserende læge og ikke mindst samarbejdet med pårørende og borgere. Jeg har fået nye metoder til at formidle og sætte ny faglig viden i spil med mine kolleger, så vi sammen kan løfte de opgaver, som det nære sundhedsvæsen står over for, siger Anna Kimura i en pressemeddelelse fra Helsingør Kommune.

Nyt sundhedsvæsen

Uddannelsen er også et resultat af, at stadig flere opgaver bliver flyttet fra region og hospitaler og ud til kommunerne.

- Kommunens sygeplejersker har langt flere krævende og komplekse opgaver i dag end tidligere. For eksempel kommer borgerne tidligere hjem fra sygehuset, og flere syge og ældre kan have flere kroniske sygdomme samtidig, der kræver behandling og pleje. Den nye uddannelse giver kompetencer til at koordinere indsatsen omkring komplekse borgere, så vi er bedre rustede til opgaven, siger Mette Lene Jensen(V), formand for Omsorgs- og sundhedsudvalget.

Specialuddannelsen er etårig, og er i Hovedstaden blevet udbudt på Københavns Professionshøjskole. Uddannelsen er bygget op af et teoriforløb fordelt over hele uddannelsesperioden samt praksis på egen arbejdsplads og for eksempel hos praktiserende læger, psykiatrien i Regionerne og Akuttelefonen 118. Helsingør kommune har lige nu to andre sygeplejersker på uddannelsen, som bliver færdige juni 2020.

Har debatten om sexisme taget overhånd?