20. oktober 2021
Stemningen skulle have været meget spændt her på parkeringspladsen natten til søndag den 17. januar her på parkeringspladsen på Borupgårdskolen. Foto: Presse-fotos.dk
Stemningen skulle have været meget spændt her på parkeringspladsen natten til søndag den 17. januar her på parkeringspladsen på Borupgårdskolen. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklagemyndighedens jurister vurderer sag om blodig familiefejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklagemyndighedens jurister vurderer sag om blodig familiefejde

Der er ingen sigtede eller tiltalte i sagen fra januar om familiefejde, der endte med knivstikkeri - og kostede SSP’s souschef jobbet.

Helsingør - 08. april 2021 kl. 04:05
Af Andreas Norrie

Den nærmere baggrund for, hvorfor to familier med indvandrerbaggrund med tilknytning til boligområdet Nøjsomhed endte i en voldsom konflikt er endnu ikke offentlig kendt. Men det står klart, at politiet over i weekenden omkring 16 og 17. januar måtte indsætte mange betjente for at hindre, at situationen eskalerede yderligere.

arrow Læs også: DEBAT: SSP bidrager til tryghed, sammenhæng og selvtillid

Det startede lørdag morgen med fundet af tre sårede mænd fra Helsingør-området, som var blevet stukket med en kniv på Oldenvej i Kvistgård.

Blandt de sårede, som måtte tilses på hospitalet i Hillerød, var en 39-årig souschef for Helsingør Kommunes SSP-afdeling. som - i alle tilfælde indledningsvist - ikke ville udtale sig til politiet ligesom de andre involverede. Ifølge avisens oplysninger, så blev en af de tre mænd stukket i ballen, hvilket i nogle kredse ses som en særlig ydmygelse.

Lørdag aften og søndag morgen fortsatte balladen, og politiet måtte flere gange afværge nye sammenstød i Multiparken, i Nøjsomhed og ved Borupgårdskolen i Snekkersten.

I løbet af natten til søndag førte sagen til, at 10 mænd i alderen 20 til 33 fra Helsingør kortvarigt blev anholdt og siden løsladt.

For den 39-årig souschef i kommunens kriminalpræventive enhed fik sagen store konsekvenser. Han blev således bortvist, og han er ifølge kommunen ikke længere ansat. Den nærmere udformning af afskedigelsen er dog ikke oplyst.

Men hvordan står det så med sagen om knivstikkeriet i forhold til politiets arbejde?

Hos Nordsjællands Politi lød meldingen onsdag, at sagen nu ligger til en såkaldt »juridisk vurdering« hos anklagemyndigheden. Dette tyder på, at den indledende efterforskning, som ligger hos afdelingen for personlig farlig kriminalitet, er afsluttet.

Nærmere adspurgt, så oplyser politiets kommunikationsafdeling til Frederiksborg Amts Avis, at ingen personer er sigtet i sagen.

Gennem hele sagen skal det have været særdeles småt med, hvad de involverede har ønsket at fortælle politiet.

Den nu tidligere souschef har arbejdet i kommunen i en længere årrække, og har blandt andet modtaget Helsingør Kommunes Integrationspris.

arrow DEBAT: Oplys os - eller hold SSP væk fra børn og unge
07. april 2021 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
arrow Nyt i sagen om hash-smugling fra fiskerlejet
22. januar 2021 kl. 04:31 Opdateret: kl. 15:49
arrow SSP-souschef har mystisk rolle i kniv-opgør
21. januar 2021 kl. 04:38 Opdateret: kl. 17:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?