17. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativet får ny lokalafdeling - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativet får ny lokalafdeling - igen
Helsingør - 23. september 2016 kl. 04:08
Af Sarah Marie Winther

Det grønne parti etablerer for anden gang en lokal afdeling i Helsingør med Jan Skovgaard Nicolaisen i spidsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De første spadestik til en lokalafdeling blev taget for over et år siden, men først i tirsdags kunne Alternativet på en stiftende generalforsamling udpege en ny formand, eller forperson, som partiet selv udtrykker det.

Det blev Jan Skovgaard Nicolaisen, der bor i Helsingør, men underviser i produktionsteknologier på DTU. Han forklarer, at lokalafdelingen blev oprettet tilbage i april 2015, men faldt fra hinanden, fordi der ikke var nogen, der kunne holde sammen på trådene.

- I går var vi så nogle andre, der samlede os og stiftede en forening, og der har jeg påtaget mig rollen som formand frem til i hvert fald 2017, fortæller Jan Skovgaard Nicolaisen, der er overbevist om, at partiet nok skal blive klar til kommunalvalget i november 2017.

Sammen med et par folketingsmedlemmer startede han i 2012 partiet Demokraterne, der ifølge ham selv på mange måder lignede det, Alternativet er nu.

- Måske var vi knapt så grønne, men de visionære idéer og den nye, politiske tone var det samme, siger han. Jan Skovgaard Nicolaisen stillede op som løsgænger til byrådet for Demokraterne, men en pludselig alvorlig sygdom fik ham til at trække sig ud af politik. Heldigvis blev han rask, og efter en kort periode i Socialdemokratiet, valgte han at hoppe over til Alternativet. Stort set samtidig som folketingsmedlem Pernille Schnoor.

- Vi gjorde det på den samme baggrund. Vi kunne godt se, at der var alt for langt fra Socialdemokratiet, som er bange for hele verden, til et parti som Alternativet, som er åbne for verden og tager sig af de problemer, der er, siger Jan Skovgaard Nicolaisen.

Alternativet blev stiftet i 2013 og har knapt 800 medlemmer i Nordsjælland. På nuværende tidspunkt består lokalafdelingen i Helsingør af 130 medlemmer. Det er formandens opfattelse, at mange af dem er kommet fra andre politiske partier ligesom ham selv.

- Der er masser af spændende mennesker her, og deres holdninger er jo ikke kommet ud af den blå luft. Nicolai Stubtoft har for eksempel også været byrådskandidat i Socialdemokratiet, siger Jan Skovgaard Nicolaisen.

Han og resten af afdelingen har mange idéer, der skal forbedre Helsingør Kommune. Idéer, der kommer både oppefra og nedefra.

- Jeg tror godt, man kunne tænke erhverv og beskæftigelse på en anden måde. Og jeg tror, man kunne skabe en identitet for byen, som er noget andet end bare Kronborg og mange værtshuse, forklarer Jan Skovgaard Nicolaisen.

Synes du, at kommunen er der for dig?