10. maj 2021
Jørgen Bodilsen er igen bogaktuel med en politisk thriller. »Slutspillet« er en selvstændig opfølgning på »Syndikatet«.
Jørgen Bodilsen er igen bogaktuel med en politisk thriller. »Slutspillet« er en selvstændig opfølgning på »Syndikatet«.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agenter og politik: Bodilsen udgiver Slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agenter og politik: Bodilsen udgiver Slutspillet
Helsingør - 26. oktober 2013 kl. 08:00
Af Dorte Møller Rasmussen

Helsingør: Det handler om PET-agenter, hemmelige netværk og politik - blandt meget andet - i den politiske thriller, som Helsingør-forfatteren Jørgen Bodilsen netop har udgivet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Slutspillet«, som er titlen på bogen, er en opfølgning på thrilleren »Syndikatet«, som udkom i 2011. Den bog var bygget på virkelige hændelser i Danmark i begyndelsen af 80'erne, og handlede på sin egen underfundige måde om dengang, Saddam Hussein fik bygget troppetransport-skibe på Helsingør Skibsværft.

»Syndikatet« blev en bestseller. Den berørte et ømt punkt i Helsingør Værfts ellers så stolte historie. Og det er netop historien om, at politikerne dengang i 80'erne så igennem fingre med, at et dansk skibsværft byggede krigsmateriel til Irak, som Jørgen Bodilsen samler op i den nye bog.

I »Slutspillet« dukker en del af personerne fra »Syndikatet« op på ny. Deres veje mødes i et spil om at finde en sammenhæng i en række begivenheder og et dødsfald. Ingen ved, hvem de kan stole på.

arrow Læs også: Saddams skibe: Penge, pragt og problemer
Politisk aktiv

Jørgen Bodilsen har selv arbejdet på Værftet som elektriker. Han er politisk aktiv i Enhedslisten, og stiller til kommunalvalget op som nummer to på partiets liste.

I introduktionen til Bodilsens bog hedder det:

- Da tre PET-agenter bliver sprængt i luften, opstår mistanken om, at der måske er et hemmeligt netværk, som handler uden om den nyudnævnte chef. Og hvad er i virkeligheden regeringens største problem ? At opklare sprængningen eller vurdere, om der er stemmer i begivenhederne til næste valg. Og hvorfor kan to kvinder ikke få lov til at leve deres drøm ud om at blive kunstmalere på en lille græsk ø for en lotto-gevinst ? Det ser ud til, at fortidens »snavs« altid dukker op igen og sætter en ny dagsorden.

»Slutspillet« er en selvstændig opfølger til »Syndikatet«. Den er på 225 sider og koster 189 kroner hos boghandlerne, i alle netboghandler og som e-bog.

Bogsignering

Jørgen Bodilsen deltager i morgen, lørdag, i forfattertræffet på Biblioteket Kulturværftet mellem klokken 11 og 15.

Torsdag, fredag og lørdag i næste uge kommer Jørgen Bodilsen i øvrigt i Arnold Busck på Stengade 23, hvor han vil signere sin bog fra klokken 11.30 til lukketid.

De første 100, der køber den nye bog, får i øvrigt »Syndikatet« gratis med i andet oplag og med ny efterskrift.dorte

arrow Ind i værftets hjerte
25. april 2013 kl. 09:50 Opdateret: kl. 10:56
arrow 16.000 har besøgt Værftsmuseet
22. september 2012 kl. 04:00 Opdateret: kl. 07:54
arrow Værfts-thriller: Mystik om Saddams skibe
24. februar 2011 kl. 10:19 Opdateret: kl. 07:35
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?