6. august 2021
Der blev ikke nogen Ironman i Helsingør i år, men penge skal stadig bruges på store arrangementer. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der blev ikke nogen Ironman i Helsingør i år, men penge skal stadig bruges på store arrangementer. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflyst ironman kan betale tv-krimi, jazz og bispeindsættelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflyst ironman kan betale tv-krimi, jazz og bispeindsættelse

Helsingør har sparet tæt på 1,4 millioner kroner på coronaaflysningen af Ironman 70.3 European Championship. Udvalg skal tage stilling til, hvad pengene i stedet skal gå til.

Opdateret 05. oktober 2020 kl. 10:08
Helsingør - 05. oktober 2020 kl. 10:05
Af Andreas Norrie

Selv om kommunen uden tvivl har tabt besøgende og haft mindre liv i gaden efter aflysningen af dette års Ironman 70.3 European Championship, så giver det også mulighed for at støtte andre større begivenheder, fremgår det af dagsordenen til mødet i Kultur- og Turismeudvalget mandag aften.

arrow Læs også: Byen får ny jazz-festival i light udgave

Således har aflysningen givet et mindreforbrug på kommunens »Puljen til Større Events« i 2020 på 1.375.000 kroner, og i alt er mindreforbruget i år oppe på 1.409.000 kroner.

Forvaltningen har derfor bedt Kultur- og Turismeudvalget om at komme en indstilling til, hvad pengene skal bruges til i stedet. Det bliver dog Økonomiudvalget, der endeligt skal godkende fordelingen.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at beløbet kan gå til tre forskellige formål. Således lyder det i et forslag til fordelingen, at de 800.000 kroner kan gå til at finansiere, at Helsingør Kommune lægger kulisser til den populære - men af kritikerne udskældte - TV2 Charlie-serie Sommerdahls anden sæson. Optagelserne er allerede i gang, og der er fra politisk hold sagt ja til tilbuddet fra produktionsselskabet på et møde i Økonomiudvalget, hvor finansieringen dog ikke blev anvist.

Det andet projekt, som er indstillet til at få del i midlerne, nærmere bestemt 500.000 kroner, er den planlagte internationale jazzfestival Sound Due, som også skal byde på moderne gastronomi, kunst og foredrag. Bag festivalen står blandt andre den lokalt bosiddende og verdenskendte jazzpianist Niels Ian Doky. Arrangørerne har allerede i år taget forskud på festivalen næste år med velbesøgte koncerter på Marienlyst Slot. Målet er et samlet publikum på omkring 4.000.

Endelig lægger forvaltningen også op til, at man imødekommer en ansøgning fra Helsingør Stift, som i slutningen af januar skal afholde noget så sjældent som en bispeindsættelse, da man til den tid har valgt en afløser for biskop Lise-Lotte Rebel, der bleve indsat i 1995. Støtten, der er søgt om 100.000 kroner, skal gå til receptionen efter selve indsættelsen i Sct. Olai Kirke. En del af støtten kan gives ved at udlåne Kulturværftets store sal gratis. Receptionen er sat til omkring 500 til 600 gæster. Den kan dog blive mindre set i lyset af coronasituationen.

Helsingør Stift omfatter hele Region Hovedstaden på nær Københavns, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Bornholms kommuner

arrow Niels Lan Doky: Det skal være en succes
28. oktober 2020 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
arrow Lan Dokys festival er halvt i mål med finansieringen
28. oktober 2020 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:12
arrow Niels Lan Doky kommer til Marienlyst Slot
24. august 2020 kl. 19:01 Opdateret: kl. 15:30
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?