21. marts 2019
Har man de seks seneste kalendermåneder eksempelvis været på dagpenge eller kontanthjælp, så vil man blive afvist, når man søger om en bolig her på Nøjsomhed fra 1. november. Selv om området ifølge den statslige opgørelsesmetode kan betegnes som en ghetto, så har boligselskabet Boliggården ingen problemer med at leje boliger ud. Foto: Kenn Thomsen
Har man de seks seneste kalendermåneder eksempelvis været på dagpenge eller kontanthjælp, så vil man blive afvist, når man søger om en bolig her på Nøjsomhed fra 1. november. Selv om området ifølge den statslige opgørelsesmetode kan betegnes som en ghetto, så har boligselskabet Boliggården ingen problemer med at leje boliger ud. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Adgang forbudt for syge og arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adgang forbudt for syge og arbejdsløse
Helsingør - 12. oktober 2018 kl. 04:11
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Såkaldt kombineret udlejning er på vej på Nøjsomhed.

Er du på dagpenge, på kontant- eller uddannelseshjælp eller er ramt af sygdom og tildelt førtidspension, så peger alt på, at du fra 1. november i år vil blive sorteret fra selv om du står som den næste i rækken på ventelisten til en almennyttig bolig i boligafdelingerne Nøjsomhed og Sydvej.

arrow Læs også: Helsingør Kommune og ghettolisten

Det fremgår af en orienteringssag, som var dagsordenen på Social- og Beskæftigelsesudvalgets møde onsdag aften.

Denne måde at sortere i lejerne i en almennyttig boligafdeling bliver mulig, hvis Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vælger at give afdelingerne Nøjsomhed og Sydvej status af »ghetto«.

Fra flertallet i Helsingør Kommunes byråd er det nemlig ønsket. Dette ønske skal ses i lyset af den ghettopakke, som er vedtaget i folketinget af regeringen med støtte af DF, S og SF samt Radikale, der dog kun er med i en delaftale.

Som nævnt står det endnu ikke klart, hvorvidt Nøjsomhed og Sydvej, som hører under boligselskabet Boliggården, vitterligt bliver udpeget som ghetto.

Det skyldes, at ministeriet indtil videre har valgt at betegne boligafdelingerne Nøjsomhed, Sydvej, Lerbakken, Borupgaard og Vapnagaard som et boligområdet ved navn Helsingør Syd. Disse boligområder, som tilsammen har lidt under 6.000 beboere, ville ud fra regeringens kriterier samlet set blive betegnet som et udsat boligområde. En sådan betegnelse ville stille krav om en bekostelig fuldstændig omstrukturering af eksempelvis områdernes daginstitutioner. Det er også værd at bemærke, at områderne - uden Nøjsomhed og Sydvej - er langt fra kriterierne for at være et udsat boligområde eller en ghetto. Således lever Vapnagaard eksempelvis kun op til ét af de såkaldte ghettokriterier, fremgår det af opgørelse af forskellige data fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Fra byrådsflertallets side, så er det derfor at foretrække, at Nøjsomhed og Sydvej bliver udskilt som et selvstændigt område, da der er tale om et område, hvor beboersammensætningen er anderledes end i øvrige boligafdelinger, og hvor kommunen uagtet loven ønsker en beboersammensætning, hvor flere har tilknytning til arbejdsmarkedet.

Fem kriterier
Kriterierne for, hvornår et område kan kaldes en ghetto er gennem årene skiftet. Men de kriterier, som man fra statsligt hold nu bruger består af følgende parametre: Andel borgere udenfor arbejdsmarkedet, andel af dømte, andel af personer med grundskolen som højeste uddannelse, andel af personer med ikke-vestlig baggrund samt gennemsnitsindkomst.

I forhold til disse parametre, så er det mest markant i forhold til Nøjsomhed og Sydvej, at 72,9 procent af beboerne har grundskolen som højeste uddannelse og 56, 2 procent af beboerne har ikke vestlig baggrund.

I det hele taget så vil de to boligafdelinger opfylde de såkaldte ghettokriterier på alle fem parametre selv om afdelingerne på nogle områder kun ligger noget over.

Beslutningen om at indføre kombineret udlejning skal tages af Byrådet.

arrow Boligselskaber: Aftale stopper ikke unødvendig nedrivning
19. november 2018 kl. 11:40 Opdateret: kl. 11:42
arrow Boligdirektør ryster på hovedet af ghettoplan
19. november 2018 kl. 10:00 Opdateret: kl. 10:02
arrow Afgørelse: Nøjsomhed rykker tættere på ghettolisten
16. november 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede