16. januar 2021
I disse corona-tider kunne de ikke give håndslag. Men Adelaide Midjord lykønsker Christian Høj Andersen, som på lørdag overtager Fiskehuset Hornbæk. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

I disse corona-tider kunne de ikke give håndslag. Men Adelaide Midjord lykønsker Christian Høj Andersen, som på lørdag overtager Fiskehuset Hornbæk. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Adelaide sælger sit livsværk og flytter til Spanien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adelaide sælger sit livsværk og flytter til Spanien
Helsingør - 06. august 2020 kl. 09:19
Af Dorte Møller Rasmussen

Fiskehuset Hornbæk er solgt til Christian Høj Andersen fra Gilleleje, som overtager butikken på lørdag. Den 29. august er der goddag-farvel-reception.

I 17 år har Adelaide Midjord været indehaver af Fiskehuset Hornbæk, som hun har indrettet til det, hun selv kalder Danmarks flotteste fiskeforretning. Men i 24 år har hun solgt fisk, skaldyr og andre lækkerier fra havnen i Hornbæk, så nu er tiden inde, hvis der skal ske noget nyt, synes den 53-årige Adelaide Midjord.

arrow Læs også: At være med i Hell's Kitchen er lidt som at løbe et maraton

Så på lørdag overdrager hun nøglerne til den populære fiskeforretning på Hornbæk Havn til Christian Høj Andersen fra Gilleleje. Han er en af de seks, som har budt på forretningen, siden den blev sat til salg.

Vemodigt
- Selvfølgelig er det da vemodigt at skille sig af med sit hjertebarn, men jeg synes tiden er inde til nye udfordringer, fortæller Adelaide, som i højsæsonen beskæftiger 50-60 mennesker i den lækre og velassorterede butik.

Den 29. august er der goddag og farvel-reception mellem klokken 11 og 14, og om aftenen har Adelaide inviteret personalet til et brag af en fest.

- Vi har på grund af corona ikke haft tid til at holde personalefest. Vi har ligget vandret siden midten af marts, hvor Danmark lukkede ned og folk tog i sommerhus, men nu skal det være, fortæller den snart forhenværende butiksindehaver.

At det lige blev Spanien, Adelaide Midjord valgte at flytte til, er lidt af en tilfældighed.

- Jeg har tre gange været i landet og har befundet mig godt. Og så tænkte jeg, at det var de ideelle omgivelser for mig, hvor jeg kan dyrke min hobbies. Jeg spiller golf og spiller turneringsbillard, og så tænker jeg, at jeg skal beskæftige mig med gourmetmad, som kan gøre andre mennesker glade, fortæller Adelaide, som på grund af corona endnu ikke har fundet det sted, hvor hun vil bo.

På 24-7
I første omgang har hun lovet at bistå med råd og dåd, når Christian overtager roret i butikken. Der er mange ting, man skal sætte sig ind i, og selvom han har erfaring fra fiske-branchen, er der selvfølgelig specielle ting, der gør sig gældende.

- Selvom det har været en dejlig tid, så glæder jeg mig til ikke at skulle være på 24-7. Bortset fra juledag og nytårsdag, så holder butikken jo åbent året rundt. Vi køber selv fisk på auktionen i Gilleleje, skærer selv vores fisk op og tilbereder selv vores salater, færdigretter m.v.. Så der er rigeligt at se til fra tidlig morgen til om aftenen, fortæller Adelaide Midjord.

Hun kommer fra Frederiksværk, hvor hendes forældre drev restaurant, og hun har selv arbejdet indenfor restaurationsbranchen siden hun var seks år.

- Dengang kunne jeg ikke kende forskel på en rødspætte og en skrubbe - griner hun.

Meget har i sandhed ændret sig siden.

Populære skaldyr
Friske varer til den rigtige pris har været kendetegnende for forretningen. Og derfor har Fiskehuset Hornbæk mange stamkunder, som sætter pris på butikkens stil og udvalg, og som ved, hvad de vil ha'.

- Vi sælger eksempelvis utrolig mange hummere. Min filosofi har altid været, at hvis jeg kan købe ind til en billig pris, så får kunderne også varerne til en bilig penge. I det hele taget er skaldyr populært, men også laks og krabbesalat går som varmt brød.

- Ja, den er vi berømt for. De tidligere ejere Kalle og Dorte solgte krabbesalat, og opskriften har jeg så forbedret gennem årene.

At det blev en fiskebutik, der skulle blive Adelaides skæbne er lidt af en tilfældighed.

- De tidligere ejere bad mig for 24 år siden om at hjælpe med at skrive nogle skilte. Det var en dag, hvor der var rigtig gang i forretningen, så jeg gik ud i butikken for at hjælpe med at ekspedere - og så fik jeg et job.

For 17 år siden overtog Adelaide Midjord butikken, som senere har gennemgået en kæmpe om- og udbygning. Og nu skifter den så ejer.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?