8. juli 2020
Danish Power Systems er en af de få virksomheder i verden, der er i stand til at fremstille det materiale, som plastmembranen til en brændselscelle. Foto: Allan Nørregaard
Danish Power Systems er en af de få virksomheder i verden, der er i stand til at fremstille det materiale, som plastmembranen til en brændselscelle. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aalborg-firma køber sig ind i Kvistgård-selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aalborg-firma køber sig ind i Kvistgård-selskab
Helsingør - 25. august 2019 kl. 07:45
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blue World Technologies har opkøbt 15 procent af brændselscelle-firmaet Danish Power Solutions.

En af kommunens mest højteknologiske produktions- og udviklingsvirksomheder er 25 år gamle Danish Power Solutions ApS. på Egeskovvej i Kvistgård, som i dag har over 25 ansatte.

Nu har en af samarbejdspartnerne valgt at satse stort på virksomheden, og har købt 15 procent af selskabet, fremgår det af en pressemeddelelse fra køberen, der er Aalborg-virksomheden Blue World Technogies.

- Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Blue World Technologies har taget vores stærke samarbejde med Danish Power Systems til næste niveau. Brugen af MEA-teknologien fra Danish Power Systems i vores methanol-brændselscellesystemer betyder, at vores systemer vil være baseret på den bedste teknologiplatform på markedet, siger Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies.

Målet for Blue World Technologies er at blive den verdensledende producent af energieffektive methanol-brændselscellesystemer til en konkurrencedygtig pris, spiller det strategiske samarbejde med Danish Power Systems en væsentlig rolle i opskaleringen af produktionen af metanol-brændselsceller.

Tidligere i år fejrede Danish Power Systems 25-års jubilæum indenfor udvikling og produktion af MEA-komponenter baseret på HT PEM-teknologi (High Temperature Polymer Electrolyte Membrane). Få år efter, at Danish Power Systems blev etableret tilbage i 1994, var de blandt de første virksomheder i verden, der arbejdede med HT PEM-teknologi, og mange års forskning og udvikling har resulteret i en markedsledende position inden for produktion af MEA-komponenter. Udover MEA-produktionen har Danish Power Systems et meget stærkt forskningsteam, og har et tæt samarbejde med eksperter fra nogle af de mest anerkendte universiteter og forskningsinstitutioner.

- Det er en stor mulighed for os at samarbejde med en så ambitiøs virksomhed som Blue World Technologies, der i øjeblikket arbejder på et storskala produktionssetup af brændselsceller. Samarbejdet med Blue World Technologies betyder, at vi kommer tættere på markedet og slutbrugerne hvilket giver os en unik viden, som vi kan bruge til at fortsætte optimeringen af vores produkter, siger Hans Aage Hjuler, CEO i Danish Power Systems.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?