23. april 2019
Farvestrålende og inspirerende blomsterrabatter, som de tager sig ud i Sofiero slotspark. Foto: Presse
gallery icon

Se billedserie

Farvestrålende og inspirerende blomsterrabatter, som de tager sig ud i Sofiero slotspark. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40.000 sommerblomstrer stråler i Sofiero slotspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40.000 sommerblomstrer stråler i Sofiero slotspark
Helsingør - 31. juli 2018 kl. 14:03
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange danskere ynder at besøge Sofiero Slot og ikke mindst slotsparken lige udenfor Helsingborg. Og denne sommer er der en ganske særlig nydelse ved at aflægge stedet et besøg. Netop nu er det nemlig højsæson for sommerblomster, og mere end 40.000 roser, pelargonier, sommerblomster og blomstrende træer kan nydes og inspirere. Den dygtige havedesigner Sara Bratt har nemlig frembragt helt nye blomster-konstellationer, lige til at kopiere i ens egen have.

I rabatterne er der et blomsterflor uden lige, og der er navne på alle blomsterne til inspiration

Sara Bratt forsøger at pirre nysgerrighed og give nye blomsteroplevelser rundt om hvert et hjørne. Derfor har hver rabat forskellige kompositioner og farveteamer. I år er pastelfarver med dryp af purpur og med enkelte stænk af lime et af de nye temaer.

Den store havefest
Og så kan man allerede nu begynde at glæde sig til Den stora Trädgårdsfesten, som finder sted om en måned - den 24., 25. og 26. august.

- Haver er ikke kun veltrimmede græsplaner, smukke roser og perfekte blomsterbede - det er meget, meget mere. Ambitionen med Trädgårdsfesten er at fornemme, hvad der er in lige nu og afspejle dette i det fuldspækkede program, siger Anna Schibli, projektleder på Sofiero.

Spektakulære idéhaver
Inspirerende idéhaver er et af højdepunkterne på Den stora Trädgårdsfesten. Flere kreatører skaber havekunst på højt niveau for at inspirere gæsterne og give dem idéer til deres egen have eller altan. Blandt andet medvirker velkendte navne som Norrviken i Båstad, Peter Englander, Tony Johansson og Hannu Sarenström. Den verdensberømte blomsterdesigner Annette von Einem udsmykker slotstrappen og byder både på show og workshop. Årets kreative konkurrence handler om miniaturehaver, og i buketkonkurrencen for blomsterbindere skabes smukke blomsterbuketter med et tema, som først afsløres på selve dagen.dorte

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede