26. januar 2021
Le Fischer og Vibeke Gregers er medudstillere, når Vibeke Fischer for 40. år åbner julebutikken på Fuglevangsvej. Foto: Presse
Le Fischer og Vibeke Gregers er medudstillere, når Vibeke Fischer for 40. år åbner julebutikken på Fuglevangsvej. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40-års jubilæum for keramisk julebutik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40-års jubilæum for keramisk julebutik
Helsingør - 25. november 2020 kl. 06:05

Når keramiker Vibeke Fischer åbner dørene til den årligt tilbagevendende julestue i sit værksted på Fuglevangsvej i Espergærde, er det i år 40 år siden, det skete første gang. Dette år er udvalget af kunsthåndværk udvidet med tekstilkurve, perlesmykker og julepynt og også åbningstiderne er udvidet, så der er tid og plads til at alle trygt kan kigge forbi.

Med til årets julebutik er Vibeke Fischers veninde, væver og tekstildesigner Vibeke Gregers. De to mødte hinanden i 1975, hvor de begge var med til at starte en af Danmarks første kunsthåndværkerbutikker, kunsthåndværkerkollektivet Damhuset i Lyngby sammen med blandt andre Ib Spang Olsen.

Også Vibeke Fischers datter, Le Fischer, deltager med sine unika perlesmykker og glimtende håndlavet julepynt.

Erfarne kvinder

Vibeke Fischer er en af Danmarks mest erfarne keramikere. Hun har arbejdet med leret siden hun som 18-årig tog til London på kunstskole og senere blev uddannet på Camberwell School of Art and Craft. Siden da, har hun drejet mere end 35.000 skåle.

Vibeke Gregers er uddannet væver og tekstildesigner fra Kunsthåndværkerskolen i København. Hun har udstillet på en lang række gallerier og museer, samt designet og udført kirketekstiler til 39 danske kirker.

Sideløbende med de vævede arbejder, har Vibeke arbejdet med den flere tusinde år gamle løbbindingsteknik, som hun bruger til sine tekstil-kurve.

Farvestrålende perler

Le Lyhne Fischer arbejder til dagligt som grafisk designer fra egen tegnestue. Men farvestrålende perler har siden ungdommen været hendes store passion og efterspørgslen på de perleøreringe, som hun gavmildt startede med at lave til veninderne, blev startskuddet til hendes smykkebrand, La Leben. De håndlavede perlesmykker kan opleves til årets julebutik og der vil desuden være mulighed for at få lavet smykker på bestilling.

De tre kunsthåndværkere vil alle være til stede i julebutikken på Fuglevangsvej.

Årets julebutik er åben: Mandag, tirsdag og onsdag 30. november - 2. december fra kl. 11.00 - 14.00 og 17.00 - 19.00, mandag, tirsdag og onsdag 7. - 9. december fra kl. 11.00 - 14.00 og 17.00 - 19.00 og lørdag og søndag 12. - 13. december kl. 13.00 - 16.00

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?