21. september 2021
Forestillingen i Hal 14 demonstrerer en »alt-er-muligt«-attitude. Foto: Søren Meisner
Forestillingen i Hal 14 demonstrerer en »alt-er-muligt«-attitude. Foto: Søren Meisner
Foto: Søren Meisner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 360 graders totalteater i Hal 14

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

360 graders totalteater i Hal 14

Både virkeligheden og tyngdekraften ophæves i forestillingen ROOM 4.1 LIVE, som kan opleves i den kommende uge.

Helsingør - 11. september 2021 kl. 07:20

Det internationalt anerkendte og prisvindende Kristján Ingimarsson Company kommer til Værftshallerne i den kommende uge, hvor forestillingen ROOM 4.1 LIVE fremføres i en live-udgave præsenteret af Helsingør Teater.

Kristján Ingimarsson Company, med den kunstneriske leder, instruktør og performer Kristján Ingimarsson i spidsen, er kendt for en alt-er-muligt attitude i deres fysiske forestillinger, der ofte bryder rammerne for vores idéer om, hvad scenekunst kan være.

Det var også målet, da kompagniet udviklede webserien ROOM 4.1, allerede inden Corona pandemien satte nye dagsordener for digitale formater: at eksperimentere med og udvikle et onlineformat, hvor nye publikummer kunne se værdien i fysisk teater.

I serien, der nu kører på 3. sæson, søger en desperat mand væk fra verden på en enestue på et hospital, hvor både virkeligheden og tyngdekraften bliver ophævet i de korte, action-prægede afsnit. Afsnittene kan (gen)ses på www.room4.one

Fra web til live

I efteråret 2019 skabte Kristján Ingimarsson Company en energifyldt live-udgave af serien i stor skala med en 360 graders oplevelse for publikum: Det er denne, der nu genopstår i Hal 14, den største af Helsingørs gamle værftshaller, på godt 3000 kvadratmeter.

I ROOM 4.1 LIVE inviteres publikum med ind på filmsettet, hvor videoerne til ROOM 4.1 bliver optaget. Samtidig indeholder live-oplevelsen naturligvis en hel del mere: vi møder seriens lunefulde instruktør. Vi ser det 360 graders drejelige filmstudie, en kasse der bevæger sig oven over publikum, og hele teamet af performere og behind-the-scenes teknik og timing, der omsætter optagelserne til film.

Alt kan ske
Alt imens underlige ting begynder at ske: som om fragmenter af instruktørens fantasi manifesterer sig i den store hal, og mærkelige og uforklarlige ting og væsner popper frem.

Kristján Ingimarsson Company vender endnu gang, med humor og tindrende timing og helt bogstaveligt, alt på hovedet. Publikum bliver selv en del af oplevelsen, når de træder ind i rummet, hvor alt kan ske.

ROOM 4.1 LIVE spiller den 13., 15., 16., 17. og 18. klokken 19.39 sam t den 19. september klokken 16. Billetter på www.helsingor-teater.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?