23. oktober 2019
Det var i en bil på Gl. Hellebækvej ud for Mjølnersvej, at den 31-årige gav sin ven et slag i hovedet med en vodkaflaske. Foto: Andreas Norrie
Det var i en bil på Gl. Hellebækvej ud for Mjølnersvej, at den 31-årige gav sin ven et slag i hovedet med en vodkaflaske. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 31-årig smadrede flaske i hovedet på ven: Kort tid efter døde han

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

31-årig smadrede flaske i hovedet på ven: Kort tid efter døde han
Helsingør - 20. september 2018 kl. 11:24
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 24-årig mand døde, mens han var indlagt på Nordsjællands Hospital, efter at en ven havde smadret en flaske i hovedet på ham. Onsdag fik vennen sin straf.

De havde talt i telefon sammen dagen efter, og han lød ok.

Ingen af dem ønskede at anmelde episoden, og de havde derfor digtet en løgn, der kunne holde politiet på afstand - men da han pludselig døde, blev situationen en anden.

arrow Læs også: 30-årig løsladt i sag om dødelig flaskevold

- Da jeg fik at vide, at han var død, meldte jeg mig selv. Jeg havde i første omgang forklaret politiet, at jeg havde fundet ham i bilen omgivet af glasskårene og smurt ind i blodet. Vi ville jo bare klare vores problemer selv, fortalte en 31-årig mand, mens han langsomt sank sammen i stolen.

Tilbage i april havde han slået en 24-årige mand i hovedet med en flaske, og da den 24-årige få dage efter afgik ved døden på Nordsjællands Hospital i Hillerød, blev den 31-årige sigtet og tiltalt for grov vold med døden til følge. En sag der onsdag formiddag blev behandlet ved Retten i Helsingør.

Var kammerater

På tilhørerrækkerne sad en stribe pårørende til den 24-årige mand. Med tomme blikke iagttog de hvert et ord, der rullede over læberne på den tiltalte, under hans forklaring, mens endnu flere pårørende - på grund af pladsmangel i den lille sal - ventede uden for retslokalet.

- Jeg kørte ham til Sundhedshuset, og da det havde lukket, ringede jeg 112 og begyndte så at yde førstehjælp, fortalte den 31-årige.

Det var ikke kun de pårørende på tilhørsrækkerne, der havde mistet en, de havde kær.

Den 31-årige tiltalte havde ifølge eget udsagn været gode kammerater med den 24-årige, og de havde da også brugt det meste af dagen i hinandens selskab forud for den voldelige episode.

Sammen havde de været et smut i København og derefter en tur på Ålsgårde Bodega.

De havde drukket alkohol og taget kokain, og så var det på vej fra Ålsgårde til Helsingør, at det hele eskalerede.

En konflikt udløste, at den 24-årige kørte ind til siden på Gl. Hellebækvej ud for Møjlnersvej og træk håndbremsen, mens han lod et par hårde ord rase mod den 31-årige.

Med hvad den tiltalte mener var ren refleks, greb han om flaskehalsen på en halvtom vodkaflaske og fyrede den i panden på sin 24-årige ven, der nu havde åbne sår i panden, ved øreflippen og på halsen.

- Han tog et hurtigt kvælertag på mig - så hårdt at jeg ikke kunne få luft. Det var for at forsvare mig selv, lød det fra den tiltalte.

Ingen tegn på kvælertag

På Nordsjællands Hospital i Hillerød gennemgik den 24-årige mand en fem timer lang operation for sine kvæstelser.

I det følgende døgn havde han besøg af sin mor, far, søster og kæreste.

Under pres fra kæresten fortalte han sin version af sagen, og ifølge både mor og kæreste, der onsdag vidnede i sagen, havde den 24-årige ikke nævnt noget om, at han skulle have taget kvælertag på tiltalte.

En retsmedicinsk undersøgelse af den 31-årige kunne heller ikke påvise, at der skulle være blevet taget hårdt fat om hans hals, da der hverken var mærker på halsen eller blodspringninger i øjnene.

Uskyldig i vold med døden til følge

Hvad der skete i bilen og forud for slaget med flasken, blev en af de sidste samtaler, de havde med ham. Dagen efter den 8. april afgik den 24-årige mand ved døden.

Af obduktionsrapporten fremgår det, at den unge mand ikke døde som følge af slaget med flasken, men at det tyder på, at dødsårsagen er lægemiddelforgiftning.

Den 31-årige tiltalte erkendte, at han havde slået den 24-årige med flasken, men nægtede sig skyldig i grov vold med døden til følge, hvilket obduktionsrapporten også påviste, han ikke var.

Tiltalte blev idømt tre måneders fængsel for vold. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at den tiltalte ikke havde været udsat for et kvælertag, og at han tidligere er straffet for vold.

Den tiltalte accepterede rettens afgørelse, mens den bragte uforståenhed og tårer på tilhørsrækkerne.

grafik køb billede