23. januar 2019
Det er planen, at Erhvervsskolen Nordsjælland fraflytter bygningerne her på Rasmus Knudsensvej i forhold til en anden adresse i Helsingør. Helsingør Kommunes plan er, at der bliver oprettet en campus med flere uddannelser end i dag i området omkring Cinema Center og den gamle småkagefabrik på Rønnebær Allé. Foto: Allan Nørregaard
Det er planen, at Erhvervsskolen Nordsjælland fraflytter bygningerne her på Rasmus Knudsensvej i forhold til en anden adresse i Helsingør. Helsingør Kommunes plan er, at der bliver oprettet en campus med flere uddannelser end i dag i området omkring Cinema Center og den gamle småkagefabrik på Rønnebær Allé. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 27 procent af de unge står uden uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27 procent af de unge står uden uddannelse
Helsingør - 12. september 2018 kl. 10:02
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten 1.300 af Helsingør Kommunes 18 til 24-årige ser ifølge ny opgørelse ud til at være uden en ungdomsuddannelse.

Tallene er forbundet med en vis usikkerhed. Det ændrer dog ikke ved, at en meget stor gruppe af de unge med bopæl i kommunen i alderen fra 18 til 24 står uden en ungdomsuddannelse - og heller ikke er i gang med at tage en.

Ifølge en opgørelse foretaget af forvaltningen i Center for Job og Uddannelse på baggrund af tal for august i år, så er der tale om en gruppe på 1.293 personer.

Gruppen er fordelt på en femtedel, som er i arbejde , en anden femtedel som er på andre former for uddannelser som højskoler og produktionsskoler, en femtedel på offentlig forsørgelse og endelig en femtedel, som forvaltningen ikke ved, hvad laver.

Forvaltningen understreger, at den sidste af grupperne kan indeholde personer, som har taget en ungdomsuddannelse, som ikke er korrekt registeret i de nationale databaser.

Endelig er det også en vigtig pointe, at en meget stor gruppe af unge fra Helsingør Kommune flytter mod København for at studere efter ungdomsuddannelsen. Denne gruppe tæller ikke med i opgørelsen.

Opgørelsen fra forvaltningen var et punkt på dagsordenen på Social- og Beskæftigelsesudvalgets senete møde.

Ikke nyt
At der en stor gruppe af unge, som står udenfor uddannelsessystemet i Helsingør Kommune passer også med tidligere undersøgelser.

Således var gruppen af unge uden ungdomsuddannelse eksempelvis på cirka 1.300 personer i august 2016, hvilket også blev beskrevet i Frederiksborg Amts Avis.

Brug for mere erhvervsuddannelse

Selv om der sket en stigning af andelen af unge som tager en erhvervsuddannelse i kommunen, så er der ifølge en beslutning taget i Byrådet brug for, at flere af kommunens unge får en ungdomsuddannelse, og særligt bør flere tage en erhvervsfaglig uddannelse. Det er også baggrunden for, at Social- og Beskæftigelsesudvalget har behandlet en plan for at tiltrække flere erhvervsuddannelser til Helsingør og få hele 25 procent af en ungdomsårgang til at vælge en erhvervsuddannelse. Erhvervsskolen Nordsjællands afdeling i Helsingør har nemlig i dag kun ganske få uddannelsesretninger udover Hhx og HTX.

Og potentialet er tilstede. Dels er der den betydelige gruppe af unge uden for uddannelsessystemet og dels er der i dag mange unge som pendler ud af kommunen for at tage en uddannelse. Det sidste fremgår af forvaltningens udkast til en plan for mere erhvervsuddannelse i Helsingør.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk