29. marts 2020
Nu har Retten i Helsingør afgjort den formentlig sidste sag med tilknytning til to hash-budtjenester, som opererede i Helsingør i 2013 og 2014.Foto: Allan Nørregaard
Nu har Retten i Helsingør afgjort den formentlig sidste sag med tilknytning til to hash-budtjenester, som opererede i Helsingør i 2013 og 2014.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23-årig far tilstod 300 handler med hash

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årig far tilstod 300 handler med hash
Opdateret 04. februar 2016 kl. 08:43
Helsingør - 03. februar 2016 kl. 03:08
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En i dag 23-årig mand er blevet dømt ved en tilståelsessag for salg af mindst 780 gram hash. Han spillede en - mindre rolle - i netværk, som leverede hash til døren, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Hashkøber bekræfter salgstelefonen

I løbet af første halvdel af 2014 lykkedes det Nordsjællands Politi at optrevle intet mindre end to hash-ligaer, som forsynede helsingoranerne med hash lige til døren. Det skete blandt andet gennem aflytninger af forskellige telefonnumre, som det viste sig blev betjent på daglig basis.

Den første bande af hashbude blev standset og siden varetægtsfængslet allerede i januar samme år, mens den anden gruppe blev standset i juni Forleden fik den sidste af de tiltalte i hashliga nummer to sin dom ved en tilståelsessag ved Retten i Helsingør.

Her blev en i dag 23-årig mand dømt skyldig i mindst 300 handler med hash, som omfattede cirka 780 gram. Derudover fik han konfiskeret 64 gram hash og fem styk doping-piller, som blev fundet i hans hjem på Sabroesvej. Endelig blev han dømt for at have været i besiddelse af en ulovlig peberspray

Hash i skoven
I retten forklarede den 23-årige, at han på gerningstidspunktet havde et store forbrug af hash selv, og kun havde ringe kendskab til, hvordan hashnetværket fungerede. Han indrømmede dog, at han passede en telefon, og han leverede hash til mere eller mindre tilfældige kunder. Hashen gemte han i en skov, forklarede han også. Imidlertid fik han kun en ringe fortjeneste ved handlerne, da han - ifølge egen forklaring - aldrig fik betaling i kontanter - men kun i hashklumper.

Retten endte med at give den unge mand en betinget dom på fire måneders fængsel, som er betinget af, at han udfører 80 timers samfundstjeneste og ikke begår noget strafbart i to år.

Lagt mit liv om
Medvirkende til den forholdsvis milde dom er, at den 23-årige sad varetægtsfængslet i en måned i sagen, og at han siden ikke har begået ny kriminalitet. De personlig forhold har uden tvivl også spillet ind. Således forklarede manden i retten, at han havde lagt sit liv om, og at han og kæresten netop havde fået et barn. Endelig forklarede han, at han var ved at tage 9. og 10. klasse på VUC, og gerne ville fortsætte på HF.

arrow Efterforskere hørte flere hundrede opkald om dagen
12. marts 2015 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Tiltalt brødrepar har fortid i Bandidos
10. marts 2015 kl. 13:03 Opdateret: kl. 13:48
arrow Tiltalte i brune bude-sag nægter kendskab
05. marts 2015 kl. 13:07 Opdateret: kl. 12:15