6. maj 2021
2000 af kommunens mindste børn deltager i projektet. Her ses det Biodiversitetskit som dagtilbud og skoler modtager.
2000 af kommunens mindste børn deltager i projektet. Her ses det Biodiversitetskit som dagtilbud og skoler modtager.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2000 børn skal lære om biodiversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2000 børn skal lære om biodiversitet
Helsingør - 22. april 2021 kl. 08:13

Biodiversitet og vild natur er kommet højt på dagsordenen i de seneste år. I Helsingør Kommune er der en lang række initiativer i gang, der tilsammen skal skabe øget opmærksomhed og større diversitet i den lokale natur.

Et af dem er indsatsen Biodiversitet i Børnehøjde som har fokus på de yngste børn i dagtilbud og indskoling. Netop nu får alle ca. 30 dagtilbud og 11 indskolinger leveret et biodiversitets-kit med blomsterfrø og stauder af såkaldte hjemmehørende arter. Planter der i løbet af sommeren skal tiltrække nytte-insekter og indgå i formidlingen af Danmarks vilde natur på legepladsen og i skolegården - i øjenhøjde med de yngste borgere.

Blomsterne skal børn og medarbejdere selv så, plante og passe, mens de vokser frem og bliver til blomsterflor i nærmiljøet. Ud over blomster, får børnene også en murerspand, der skal laves om til en svirrefluelagune, og rør, der skal bruges til bi-hoteller. Steder hvor vilde bier og svirrefluer kan lægge æg. Børn og voksne kan dermed på tæt hold følge med i den cyklus som starter i larvestadiet og slutter med bevingede dyr, der flyver ud og henter nektar i fx Blodrød Storkenæb, Okseøje eller nogle af de 28 arter som frøblandingen byder på. Til efteråret følges indsatsen op med en Krible-Krable taske, hvor der blandt andet er udstyr til at gå på opdagelse i naturen efter flere insekter og planter.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?