27. maj 2020
Fredag aften præsenterede Klas Östergren, Vigdis Hjorth, og Merete Pryds Helle (fra venstre) nye romaner baseret på Ibsens kvindefigurer på NORD. Journalist Klaus Rothstein interviewede. Foto: Lene Peis
Fredag aften præsenterede Klas Östergren, Vigdis Hjorth, og Merete Pryds Helle (fra venstre) nye romaner baseret på Ibsens kvindefigurer på NORD. Journalist Klaus Rothstein interviewede. Foto: Lene Peis
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 procent flere besøgende til litteraturfestivalen NORD

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 procent flere besøgende til litteraturfestivalen NORD
Helsingør - 17. september 2019 kl. 11:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Scenerne var fulde og solen skinnede, da Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet i weekenden bød indenfor til nordisk litteraturfestival for fjerde gang.

arrow Læs også: Svensk forfatter får fornem litteraturpris

Siden starten i 2016 er besøgstallet vokset stødt, og i forhold til sidste år oplevede NORD en stigning på 12 procent i antallet af besøgende, der i år endte på 2500.

- Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker var med til at skabe en god stemning de to dage. Og så kunne vi se, at flere blev til sent fredag og var her igen tidligt lørdag," siger bibliotekschef Søren Mørk Petersen.

NORD har desuden oplevet en stor interesse fra skoler og gymnasier, der har deltaget i forløbet SkoleNORD. I år har endnu flere oplevet møder med forfattere, poetisk teater og prisbelønnet animationsfilm. Det kulminerede med fulde huse til generalprøven på de nordiske mesterskaber i poetry slam torsdag.

- Det er fantastisk at mærke den store opbakning fra skolerne og gymnasierne. Og det understøtter bibliotekets store arbejde med at fremme læsning," siger Søren Mørk Petersen.

Festivalen oplever i øvrigt stigende anerkendelse fra litteraturverdenen. I maj afholdt NORD et Ibsen-event i Tivolis koncertsal som et samarbejde mellem festivalen, CPH Stage og Tivoli. Under NORD læste flere af de nominerede til årets Nordisk Råds litteraturpris desuden op af deres værker, og den prestigefylde Per Olov Enquists Pris blev uddelt.

Cinemateket viste fem Ibsen-film som optakt til festivalen, og fredag aften præsenterede Vigdis Hjorth, Klas Östergren og Merete Pryds Helle nyfortolkninger af Henrik Ibsens værker som kulmination på projektet Ibsen-NOR.

- Det er virkeligt rart at mærke den positive opmærksomhed, som NORD får. Vi mærker stor anerkendelse fra litteraturverdenen i de nordiske lande, og det er godt for vores ønske om at understøtte det nordiske fællesskab ved at bringe stor litteratur til Helsingør,siger Søren Mørk Petersen.

arrow En fest for litteraturen i Helsingør
16. september 2019 kl. 04:10 Opdateret: kl. 09:19
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?