13. december 2018
Brandakademiet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og Helsingør Kommunes Beredskab. Foto: Sandra Odgaard/Ungdomsskolen
gallery icon

Se billedserie

Brandakademiet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og Helsingør Kommunes Beredskab. Foto: Sandra Odgaard/Ungdomsskolen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Da vi først fik branddragterne på var jeg helt solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Da vi først fik branddragterne på var jeg helt solgt
Helsingør - 09. marts 2018 kl. 07:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra 12. marts får et nyt hold unge muligheden for at tage en kompetencegivende uddannelse med masser af aktion. Brandakademiet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og kommunens beredskab.

- Det er fedt at se ilden, mærke varmen fra den og opleve hvordan det påvirker en selv og de andre. Og selvfølgelig at slukke den, fortæller Simon Sejr Fritzbøger, der er 17 år og i gang med at blive elektriker med en EUX. Sidste år blev han uddannet fra Brandakademiet.

Holdånd
- Der har været mega meget holdånd, og vi er blevet knyttet tæt sammen af de oplevelser vi har haft. Vi er alle sammen ret gode kammerater i dag, fortæller han.

Akademiet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og Helsingør Kommunes Beredskab, og nu har en ny gruppe unge mulighed for at få en uddannelse og blive en del af fællesskabet.

- Ungdomsskolen er altid interesseret i at understøtte de unges liv og deres uddannelsesliv.

Brandakademiet appellerer både til intellektet, til det fysiske og det personlige. Det kræver en særlig råstyrke at være brandmand: at tage ud til nogen, der er i livsfare, opleve nogle ret voldsomme scenarier og stadig formå at holde hovedet koldt, når det brænder, siger Charlotte Karrebæk, der er projektkoordinator på Ungdomsskolen.

Mere end røde brandbiler
- For de fleste unge rimer beredskab på røde brandbiler, men vi er meget mere end det. Det vil vi gerne gøre opmærksom på. I mange år har beredskabet været baseret på at fange folk, når de har nået en vis alder, slået sig til ro og måske fået børn. Det er nyt, at vi går ind for at fange dem tidligere, forklarer Beredskabschef Søren Lundhild. Brandakademiet er en kompetencegivende uddannelse, der kan tages sideløbende med en almindelig uddannelse. Den obligatoriske undervisning finder sted mandag aften enten på brandstationen på Klostermosevej eller på brandskolen i Skibstrup. Undervisning omfatter et obligatorisk førstehjælpskursus, praktiske brandøvelser og andre fysiske udfordringer som redning, frigørelse og håndtering af tilskadekomne og teori, hvor de unge skal lære en masse om brandkemi, slukningsmetoder og matematik i forhold til pumper, tryk mm.

Undervisningen er obligatorisk, men der er ikke megen lektielæsning, så uddannelsen henvender sig især til unge, der ikke er så gode til at sidde med næsen i bøgerne, siger fortæller beredskabschefen.

Brandakademiet starter igen 12. marts, og det nye hold dimitterer 3. december. Alle unge, der er fyldt 16 og har mod på at udfordre sig selv og følge uddannelsen, kan deltage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk