21. november 2018
Ved Demokratiets Dag på Espergærde Gymnasium i september var der blandt andet paneldebat med en række ungdomspolitikere. Foto: Victor Viemose
Ved Demokratiets Dag på Espergærde Gymnasium i september var der blandt andet paneldebat med en række ungdomspolitikere. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snapchat og gadeteater skal fange unge vælgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snapchat og gadeteater skal fange unge vælgere
Helsingør KV17 - 03. november 2017 kl. 05:44
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forsøget på at få flere unge til stemmeurnerne til kommunalvalget har Helsingør Kommune indgået et samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd.

I stil med de populære 'I Voted'-klistermærker, som man kender dem fra amerikanske valg, skal Helsingørs unge kunne tilkendegive, at de har stemt til kommunalvalget med et speciallavet Snapchat-filter. Og på Instagram skal unge kunne overtage Helsingør Kommunes profil, hvor de poster billeder af det bedste og det værste fra Helsingør.

arrow Læs også: Unge kandidater: Vi skal være i øjenhøjde

Det er bare et par af de mange tiltag, som kommunen har sat i søen for at få flere unge til at stemme. Ved kommunalvalget i 2013 stemte 57,1 procent af de 18-29-årige helsingoranere, mens det generelle stemmetal i kommunen var 73,9 procent. Det er nu ikke, fordi de unges stemmeprocent er alarmerende, når man sammenligner med resten af landet - faktisk svarer det omtrent til landsgennemsnittet på 56,8 procent - men den andel skal løftes, mener kommunen, der derfor har indgået et samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd, DFU.

Teater og debat
Samarbejdet har blandt andet resulteret i en række arrangementer på ungdomsuddannelserne under titlen 'Demokratiets Dag', hvor ungdomspolitikere har stillet op til paneldebat og eleverne har taget stilling til spørgsmål om lovgørelse af hash, ungdomsboliger og SU.

I hele den uge er der desuden en stribe valgarrangementer for unge. Blandt andet vil teatergruppen C:ONTACt opføre stykket 'I Don't Fucking Care' om tre unge der ikke er enige om noget, ligesom der vil være workshops og uddeling af valgmagasiner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk