22. oktober 2018
Byrådsmedlem Haldis Glerfoss, EL. er en af initiativtagerne til arrangementet. Foto: Pressefoto
Byrådsmedlem Haldis Glerfoss, EL. er en af initiativtagerne til arrangementet. Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde-kandidater på tværs går på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde-kandidater på tværs går på gaden
Helsingør KV17 - 03. november 2017 kl. 10:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Helsingør Kommune hænger borgmesterkæden om halsen på en kvinde, men blot 10 ud af 25 byrådsmedlemmer er kvinder. Den andel skal op, og det vil de kvindelige kandidater i Helsingør gøre noget ved. På tværs af partifarve går de på gaden med balloner, valgmateriale og masser af lyst til at debattere såvel egne mærkesager som kønsfordelingen i byrådet.

Baggrunden er, at Kvinderådet har udnævnt kommende weekend til national kampagneweekend under overskriften 'Stem kvinder ind'.

- Vores visioner for kommunen er selvfølgelig ikke de samme blot fordi vi er kvinder. Men fælles for os alle er, at vi gerne vil arbejde for en mere lige repræsentation inde i byrådssalen, siger Haldis Glerfoss, EL.

Efter seneste kommunal- og regionsvalg for fire år siden er antallet af kvinder i byrådene 29,7 procent, mens det for regionsrådene er 39,4 procent.

- Her i Helsingør Kommune håber vi at være med til at trække gennemsnittet op, når vi går til stemmeurnerne den 21. november. Alle er velkomne til at mødes med os i den sydlige ende af Stengade lørdag den 4. november kl. 11, lyder det fra de kvindelige kandidater.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk