15. oktober 2018
Mange har valgt at stemme før valgdagen.
Mange har valgt at stemme før valgdagen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1895 borgere har allerede brevstemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1895 borgere har allerede brevstemt
Helsingør KV17 - 15. november 2017 kl. 03:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt gang i både blyanter og stemmesedler forud for kommunalvalget den 21. november 2017. I forhold til forrige kommunalvalg i 2013 er der flere borgere, der bruger muligheden for at brevstemme. Da optællingen blev gjort op den 13. november, var det totale antal brevstemmer oppe på 1.895 - inklusiv de 53 brevstemmer, der mandag den 13. blev afgivet ved pop up-valgstedet i Ålsgårde i de tre timer, det var åbent.

Sidste frist

- Det er meget positivt, at vi allerede nu har overhalet antallet af brevstemmer i forhold til det senere tidspunktet sidste år. De sidste par dage er der traditionelt ekstra mange, der skynder sig at brevstemme, så jeg glæder mig til at tælle op igen, når der bliver lukket for brevstemmerne på fredag klokken 13 på bibliotekerne og klokken 16 på Borgerservice, siger valgansvarlig i Helsingør kommune Louise Amkær.

I 2013 havde Helsingør Kommune et rekordstort antal brevstemmer, blandt andet fordi også bibliotekerne åbnede for brevstemmer ud over Borgerservice.

Ekstra indsats

- I år udvider vi med to mobile valgsteder på Bølgen i Ålsgårde og Kulturhus Syd på Vapnagaard, så de, der bliver forhindret på valgdagen, har bedre mulighed for at stemme. Endelig har vi gjort en ekstra indsats for at gøre opmærksom på valget.

Sammen med Dansk Ungdoms Fællesråd har vores "Unge stemmer" afholdt demokrati-workshops på ungdomsuddannelserne, sat plakater op i boligområder og i bybilledet, lagt magasiner med valginformation til de unge, inddraget via de sociale medier og flere andre tiltag. Jeg er overbevist om, at det igen i år betyder en rekord i den samlede valgdeltagelse, når vi får fintalt stemmerne efter valget, siger Louise Amkær.

I dag, onsdag, er der pop up-valgsted i Kulturhus Syd på Vapnagaard mellem klokken 14 og 18.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk