19. september 2019
IDA DALSGAARD NICOLAISEN
gallery icon

Se billedserie

Foto: IDA DALSGAARD NICOLAISEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viby bygger sin egen fest igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viby bygger sin egen fest igen
Heden - 14. maj 2019 kl. 12:56
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2018 så et nyt festkoncept dagens lys i Viby. Det gik så godt, at det gentages lørdag den. 25 maj. Konceptet handler kort og godt om, at man er deltager i stedet for tilskuer.

Var det noget med en gang demokratifitness, skabelse af egen elektronisk musik, vindueskunst eller blomsterkrans? Mulighederne er mange, og man kan ikke nå det hele. Derfor bliver man nødt til at bygge sin egen fest. Undervejs kan familien have det sjovt, møde andre og sikkert også lære noget undervejs. For eksempel kan man lære, hvordan man får en god idé eller gør idéen til et bæredygtigt forretningskoncept.
På asfalten kan der males kunst, i luften vil der flyve sæbebobler og lyden af festdeltagelse bliver af og til afbrudt af et litterært brag af væltende tårne i bogstablingskonkurrencen. Vil man for en stund gerne indtage tilskuerrollen, så er der selvfølgelig også mulighed for det – fx når Lokalhistorisk Arkiv hænger fortiden til frit skue.
Selvom det kommer til at summe af liv og lyd med mange forskellige aktiviteter, gøres torvet også klar til aftenens fest med fællesgrill, hygge og ikke mindre end tre koncerter med de lokale talenter, Mathias og Jakob, Økobandet fra hovedstaden, inden Mads Westfall slutter aftenen af. Forhåbentligt kan afslutningen blive så hyggelig og smuk, som sidste år, hvor torvet, vejret og pynten satte scenen for den helt rette stemning. Skulle vejret sætte en stopper for det, så kan festen heldigvis bare rykke ind i Cosmoshallen.

Samskabelse
til hverdag og fest
Viby Folkefest er et samarbejde mellem KulturCosmos, Viby Bibliotek, Villa Virkelyst, GivRum og RUC. Gennem et lille års tiden har arrangørerne mødtes for at planlægge festen, men også for at tale mere generelt om, hvordan man i en by sammen skaber hverdagen.
Folkefestens koncept er ikke til de 10.000, der gerne vil kigge på, men til dem, der gerne vil tage aktiv del i de rammer, der er sat op for dagen. Alle workshops bliver faciliteret, så det er ikke noget med, at man står forvirret tilbage og ser på de andre. Det vigtigste er, at man dukker op og tager sin nysgerrighed med.
Hele programmet kan ses på www.kulturcosmos.dk, hvor man også kan tilmelde sig de aktiviteter, der kræver det. På dagen vil der også være en infobod, hvor man kan blive klogere på, hvad der sker rundt omkring, og hvordan man kan deltage.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk