25. april 2019
IDA DALSGAARD NICOLAISEN
gallery icon

Se billedserie

Foto: IDA DALSGAARD NICOLAISEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viby Folkefest blev en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viby Folkefest blev en succes
Heden - 15. juni 2018 kl. 10:59
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 9. juni var dagen, hvor den første Viby Folkefest skulle foregå. Festen blev åbnet af borgmester Joy Mogensen efterfulgt af en skulpturafsløring. Kunstneren Mætte My Stik havde til dagen udviklet og udformet Vibereden, der henviser til den Vibe, som i hendes barndom i Viby var på byskiltene. Skulpturen er udarbejdet i WOW Factory med hjælp fra smeden og økonomisk støttet af KulturCosmos og Viby Cityforening.
I styregruppen var man aldeles spændte på, hvordan festen ville blive taget imod. Konceptet var nyt og for nogen måske lidt uklart. Som deltager skulle man nemlig selv være med til at skabe indholdet ved at deltage i diverse workshops. Workshoppene spændte over blomsterbinding i Blomstersnedkeriet til senere bordpynt ved fællesspisning på torvet, kridtkunst på det tomme mejeri, der skal rives ned til fordel for det kommende nye bibliotek og kulturhus, der var en workshop, hvor der blevet klippet stof til flagranker, sæbekassebiler susede rundt og i CosmosHaven hjalp Viby Spejderne med snobrød og skumfiduser på bål, såvel som en gruppe unge byggede et stort loungemøbel i paller. En gruppe var også på folkecykeltur til Klosterskoven og forinden kunne de få tjekket deres cykler hos Jespers Cykler.
Fra stationspladsen til torvet var opstillede forskellige hjemmelavede musikinstrumenter, som tilsammen udgjorde en musikalsk legeplads. Heriblandt et rørinstrument produceret af den lokale smed. I CosmosHallen kunne man få sin guitar tjekket ved bibliotekets GuitarLab. Det var der en del, som benyttede sig af.
Dagens sidste workshop bestod af bord- og sceneopsætning. Herefter blev grillene tændte og musikken gik på. Først spillede og sang Cecilie Bielefeldt, som i sidste nummer fik besøg på scenen af sin far Nils Bielefeldt til et klezmer-nummer. Herefter var Henrik Ward Poulsen på slap line med et musikalsk onemanshow og afslutningsvis havde B-siden fundet vej til Viby og fik afsluttede folkefesten under højlydte klapsalver. Og hundehyl.
Styregruppen bag Viby Folkefest består af KulturCosmos, Viby Bibliotek, Viby Cityforening, Troldekunst, RUC og GivRum. Folkefesten er desuden en del af et større EU-projekt på fokus på kapacitetsopbygning, hvor blandt andet KulturCosmos bliver nærmere studeret for deres gode samarbejdsevner.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk