16. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tarveligt: Dette stjæler mystiske tyve fra kirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tarveligt: Dette stjæler mystiske tyve fra kirkegård
Opdateret 07. juli 2021 kl. 08:46
Heden - 07. juli 2021 kl. 08:30
Af Henrik Førby Jensen

Tyveri af usædvanlig karakter har to gange i den forløbne uge ramt Bjæverskov Kirkegård, oplyser kirkens graver Ghita Kristensen.

Således har tyvene torsdag og søndag gravet blomster og træer op fra flere gravsteder og graveren er både forundret og forarget over en opførsel, som menighedsrådet da også fordømmer som "uden moral".

"Hvem synker så lavt at stjæle blomster og træer? Det er simpelthen så grænseoverskridende," mener Ghita Kristensen.

De mystiske blomstertyve har gravet ti blomster og to træer op fra grave på kirkegården. Fredag morgen opdagede Ghita Kristensen et stort hul på et gravsted, hvor en staude af typen Raketblomst var fjernet. Hun har sammen med de øvrige ansatte regnet sig frem til, at dette tyveri må være fundet sted i tidsrummet mellem 20.30 og 21.45 torsdag aften.

Anden omgang må være foregået søndag aften, hvor der om dagen var konfirmationer i kirken. Tyvene er ikke sluppet afsted med alle de opgravede blomster, ligesom de også har efterladt et opgravet træ. Gerningsmændene er tilsyneladende blevet forstyrrede midt i deres forehavende. Ialt har de gravet ti blomster og to træer op fra gravstederne.

"Mit bedste bud er, at det er sket om aftenen, men det er jo lyst meget længe. Det kræver en vis portion frækhed, for de skal ud af den store port ud mod Ringstedvej, hvor der er en del trafik og mange kan se dem," siger graveren.

Hun har efterfølgende kontakter sine kolleger på de omkringliggende kirkegårde, men umiddelbart har ingen oplevet noget tilsvarende i weekenden. Nu sidder hun tilbage med en undren.

"De har gravet blomsterne meget ordentligt op. De har ikke svinet og hærget. Det virker så mærkeligt - hvem stjæler blomster? Nogen der skal til at anlægge en have? Det virker så makabert at stjæle blomster fra en kirkegård, hvor der ligge døde. Det er jo folks kære," påpeger graveren.

Hun håber, at offentligheden og ikke mindst naboer til kirkegården vil ofre en smule opmærksomhed på at holde øje med de personer, der går ind og ud af kirkegården, så de mærkelige tyverier kan blive stoppet.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk