19. april 2019
©Leah Kristensen Photography
gallery icon

Se billedserie

©Leah Kristensen Photography
Foto: LEAH KRISTENSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stemningsfuld og rytmisk koncert i Borup Kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stemningsfuld og rytmisk koncert i Borup Kulturhus
Heden - 09. oktober 2018 kl. 09:18
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kulturhus søndag den
28. oktober, kl. 16.00.

Titlen på koncerten stammer fra "Måske en martsnat" der er en samling af sange, som beskriver årstiderne, begyndende med april og sluttende med marts. Eva Chortsen har bl.a. skrevet flere af teksterne. Musikstilen lægger sig mellem klassisk korsang og moderne rytmisk musik med elementer fra jazz, latin og gospel.

De er komponeret af John Høybye, som i mange år har været et etableret navn i dansk og nordisk kormusik. Dels som dirigent for adskillige både danske og udenlandske kor og dels som komponist og arrangør.
Som komponist har han ydet et vigtigt bidrag til fornyelsen af nordisk kormusik. Ikke mindst fordi han har evnet at kombinere elementer fra den klassiske "kor-sound" med elementer fra gospel og jazz, og hans værker er således udgivet i flere europæiske lande, ligesom han har modtaget flere priser fra musik-organisationer som anerkendelse af sin komponistvirksomhed.
De fire musikere, Mads Haaber, Mads Granum, Mikkel Nielsen og Flemming Nielson, er hver for sig blandt de bedste jazz-musikere i Danmark og er særligt sammensat til netop dette projekt under navnet, "Mads Haabers kvartet".
De har allerede hver for sig en fornem musiker-karriere.
DaCapo-koret er et veletableret kor i Køge. Det har optrådt ved en række koncerter af vidt forskellig karakter. De seneste var bl.a. en koncert med "Klassisk rock for kor" med Køge-solisten, Anders Ørsager og en rytmegruppe, samt en stemningsfuld aftenkoncert i Køge Kirke med klassisk korsang.
Koret har optrådt adskillige andre sted: Bl.a. Færøerne, Jylland, Irland og har vundet sølv ved en korkonkurrence i Spanien.


I øjeblikket planlægges en deltagelse i en korfestival i Budapest.
DaCapo-koret har altid holdt af at synge forskellige stilarter, og måske netop derfor er koret glad for en komponist som John Høybye, hvis varemærke det netop er at blande stilarterne. Koret dirigeres af Poul Erik Juhl
Ud over sangene fra "Måske en martsnat" byder koncerten på selvstændige indslag fra de fire musikere, samt yderligere et par sange fra komponistens hånd.


Billetpris 100 kr.
Billetsalg via www.billetto.dk og hos Bøger & Papir i Borup
Billetbestilling på info@kulturis.dk og på mobil 3192 9391
Kulturforeningen i Skovbo, KIS, står for arrangementet.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk