24. juni 2019
Delecykler uge 3
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig flere delecykler til Viby Sj.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig flere delecykler til Viby Sj.
Heden - 15. januar 2019 kl. 11:16
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Viby Sjællands fem første neongrønne delecykler blev indviet foran KulturCosmos i september. Siden er der kommet fem cykler mere til, og fra foråret vil der køre hele tyve delecykler rundt i Vibyområdet. Projektet kan kun beskrives som en stor succes.
Lokale Susanne "Cykel-Mortensen" har haft et travlt efterår, fordi stadig flere og flere henvender sig om cykeldonation til deleprojektet. Det er især via opslag på Facebook nye delecykler løbende er tikket ind.

Roskilde Kommune støtter projektet med 20.000 kr.
I første omgang er det KulturCosmos, der har givet et mindre beløb til at få de første cykler ud at køre. I december 2018 søgte Susanne Mortensen via KulturCosmos Roskilde Kommunes Start og udviklingspulje om flere midler, så deleprojektet kunne udvides til også at omfatte andre områder end det centrale Viby dvs. Dåstrup, Gammel Viby m.v. I slutningen af december kunne KulturCosmos og Susanne så fryde sig over en herlig "julegave" fra Roskilde Kommune, idet ansøgningen om 20.000 kr. til 10 cykler mere samt til drift af alle 20 cykler.
dele projektet blev bevilliget.

Flere frivillige
cykelreparatører søges
Et lille cykelhold bestående af tre frivillige mænd fra KulturCosmos står nu for at gøre de mange cykler køreklare.
- Vi har dog stadig brug for flere frivillige cykelhænder til at forvandle de donnerede cykler til at blive delecykler, siger Susanne Mortensen, idet hun henviser til de ti cykler, der for tiden står i Cosmoshallen og venter på en "kærlig cykelhånd".
- Jeg ser frem til et at nyde neongrønt forår i byen, når de tyve cykler, der er projektets succes kriterium kommer ud at køre, smiler Susanne Mortensen.
Den gode lokale opbakning bør jo nok også indgå i, at succesen har været i hus, fortæller Susanne Mortensen videre. Uden de mange cykeldonationer, henvendelser fra folk om "bortløbne" cykler mv. , havde alle delecyklerne aldrig set dagens lys.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk