21. november 2018
Fodbold piger uge 44
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sport, kultur og socialt samvær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sport, kultur og socialt samvær
Heden - 30. oktober 2017 kl. 10:45
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Viby IF U16 fodboldpiger brugte deres efterårsferie ved Gardasøen i Italien.

Turen gik i bus fra Viby lørdag den 14. oktober, hvorefter vi hentede 2 drengehold fra Benløse IF.

De unge fodboldspillere deltog i fodboldturneringen Limone Cup, der er en stor efterårsturnering med primært danske hold. Vi spillede 3 kampe, 1 mod Espergærde – hvor vi tabte 0-2, 1 mod Lundergård – hvor vi spillede 0-0 og sidste kamp var mod et finsk hold PPI – hvor vi tabte 0-4. Benløses opbakning under noget af vores spilletid var desværre ikke nok til, at vi kom med i turneringens finale, der blev spillet onsdag. Det var det ikke det sportslige resultat, vi havde håbet på, men vi havde nogle rigtigt gode dage på fodboldstadion – hvor vi havde tid til at være sammen. For at støtte vores rejsefæller, valgte vi at tage på stadion onsdag formiddag for at heppe på Benløses U17 drenge, der havde kvalificeret sig til finalen – som de vandt 5-1.

Da der har været meget tid, udover fodbolden har vi været så privilegerede, at vi har haft tid til at se noget af området omkring Sirimione hvor vi boede. Tirsdag kunne vi lige nå at tage på marked i Desanzano. Det var en god oplevelse at se de "berømte" markeder, der rejser rundt Gardasøen. Der var mulighed for indkøb at tøj, sko, solbriller, ost og andre lokale specialiteter. Efter markedet var lukket ned, var der mulighed for at sidde og spise frokost eller is ved de mange cafeer langs vandet. Der var ligeledes tid til en aftentur i Sirimione centrum, hvor eneste indgang er en vindebro ved Scaligeroborgen, der er bygget i 1200-tallet. For flere af pigerne var det første gang, de oplevede, historiske omgivelser som disse. Det var meget betagende at se de gamle borgbygninger oplyst i aftenmørket. Dette blev nydt med dejlig italiensk is.

Onsdag middag gik turen til Verona, hvor vi var på besøg i det imponerende romerske amfiteater Arena. Arena blev bygget omkring år 100, hvilket er ret svært at forholde sig til når man er 13-16 år. Derfra gik turen til Julies hus, hvor balkonen spiller en stor rolle i Shakespeares tragedie. Porten indtil huset er blevet symbolet på "den usagte kærlighed, er den bedste kærlighed". Statuen af Julie skulle give held i kærlighed, hvis man rører ved hendes højre bryst. Der var mange af pigerne, der lige skulle røre hendes bryst.

Vi takker Lions Ramsø for deres økonomiske støtte til de kulturelle ture. Det har givet turen et ekstra aspekt, og pigerne syntes at det har været både spændende og sjovt. Det har givet dem et billede af Italien, de ellers ikke ville have fået, hvis det kun handlede om fodbold.
Turen har også givet nogle nye venskaber i gruppen, der bliver spændende at følge. Disse 7 dage har givet dem tid til at lære hinanden at kende på nye måder, og de mange oplevelser er vi sikre på at pigerne vil tage med sig resten af livet.

Nu og her har pigerne ligeledes været så privilegerede at de har modtaget spillerudstyr inden afrejsen. Nemco – løsninger til fødevarer – har sponseret t-shirts og træningsbukser fra Hummel til alle pigerne og trænerteamet. YouSee har sponseret vindjakker fra Hummel til alle på holdet. Ens sportsbeklædning giver pigerne en følelse af sammenhold, der ikke lige er til at bryde, og det er ligeledes et "statement" at være en del af idrætten.

Tak til Viby IF fodbold, Forældreforeningen Kuglen, Lions Ramsø, Nemco og YouSee, for deres økonomiske støtte og spillerudstyr.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk