24. november 2017
Køge spejdere 4 uge 19
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderne i Køge knytter bånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderne i Køge knytter bånd
Heden - 09. maj 2017 kl. 10:48
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
I weekenden mødtes 180 af de 400 spejdere fra Køge som sammen skal på Spejdernes Lejr.

Spejderne mødtes ved Borgring i Lellinge og fik en introduktion til Vikingetiden og til den spændende historie omkring Borgring. Det gav efterfølgende mange sjove spørgsmål og tanker fra spejderne som til sommer skal blandes fra de 3 deltagende korps og 8 spejdergrupper fra Køge til at være en stærk og bevist Køge-familie imellem de 40.000 andre deltagende spejdere fra hele Danmark. På lejren skal en del af spejdernes fælles identitet bygges op omkring et slot i kommunen, og på trods af, at Køge Kommune er rig på mange ting, så er lige præcist slotte en stor mangelvare. Borgring lå dog lige for, idet Harald Blåtand var den konge som fik den bygget.

Weekenden spandt en tråd videre via vikingelege hvor bl.a. 2 instruktører fra Sagnlandet Lejre kom og øvede kampe med rollespilsvåben. I den fælles kamp glemte spejderne alt om forskelligheder i alder og uniformsfarve og rykkede sammen i opgaven med at håndtere skumsværd, skjolde, økser og spyd i forskellige kampopstillinger.


Lørdag aften sluttede med grillet flæskesteg, brød og grøntsager og derefter et stort, fælles lejrbål hvor spejderne på skift instruerede de øvrige i sangleje, konkurrencer og danse.


Godt humør og positiv ånd i respekt for forskeligheder er essentielt for fællesskabet, og weekenden blev en stor succes med masser af knyttede bånd mellem spejdere som glæder sig til at skulle mødes igen i Sønderborg i uge 30.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk