28. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Michael Eisenberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søn og far med succes i rally

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søn og far med succes i rally
Heden - 29. oktober 2019 kl. 08:00
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Oliver Saust og hans far Kenneth Saust fra Viby Sjælland kører for fremtiden og fortiden.

Det 20-årige rallytalent Oliver Saust fra Viby Sjælland og hans jævnaldrende codriver Peter Holm Rasmussen fra Kirke Hyllinge har for alvor fået gang i karrieren.

Efter en skidt sæson sidste år, hvor de bulede bilen slemt flere gange, har de i år kørt sig ind på en flot andenplads i danmarksmesterskabet for tunede biler under 1600 ccm, den såkaldte gruppe E. Desuden har de vundet guld i deres klasse i den prestigefyldte MinirallySyd-serie. Resultaterne er kørt hjem med en Opel Adam 1.4, som Oliver Saust selv med hjælp fra Peter Holm Rasmussen og venner byggede til 2019-sæsonen.

"Tanken er nu at tage en sæson mere i samme bil næste år, men nok med lidt forbedringer som kan gøre bilen endnu mere konkurrencedygtig," siger Oliver Saust, der som alle unge rallykørere godt kunne bruge flere sponsorer til den dyre sport.

"Oliver Saust er et fantastisk talent, der kan drive det langt," har en af Danmarks bedste codrivere gennem tiderne, Ole Frederiksen, Skibby, tidligere udtalt.

Hvor Oliver Saust har fremtiden foran sig, finder hans far Kenneth det sjovere at arbejde med fortiden, i hvert fald inden for motorsport. Kenneth Saust og hans svigersøn Daniel Thuesen fra Glostrup deltager med en knapt 45 år gammel Toyota Corolla Coupé i det historiske mesterskab for biler mellem 1300 og 1600 ccm. I år er det blevet til klassesejr i Hässleholms GP og guldmedalje i DM. Bilen deltog som ny i Rallye Monte-Carlo i 1977.
Både Kenneth Saust og Daniel Thuesen vil køre flere historiske løb med bilen i 2019.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk