26. oktober 2020
I 2019 skabte kunstneren Dee en tre meter høj skulptur, der forestiller Margrethe Andersen, som var frue på Baalhougaard i Søster Svenstrup.
gallery icon

Se billedserie

I 2019 skabte kunstneren Dee en tre meter høj skulptur, der forestiller Margrethe Andersen, som var frue på Baalhougaard i Søster Svenstrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Særudstilling med træskulptur på Baalhougaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Særudstilling med træskulptur på Baalhougaard
Heden - 23. september 2020 kl. 08:30

Den 25., 26. og 27. september åbner Lars Berg Olsen og Helle Skovby Nielsen deres gamle store have på ca. 10.000 kvadratmeter for offentligheden, da formkunstneren "Dee" (Dorthe Wolff) laver en særudstilling med træskulpturer i haven.

Dee gæstede haven i sommeren 2019, hvor hun skabte en tre meter høj skulptur, der forestiller Margrethe Andersen, Baalhougaard 1859-1927.

Figuren, der er et af hovedværkerne, står på roden og er skabt ud af den gamle Grundlovseg fra 1915. Træet, der i 2015 var ved at gå ud, blev sat af Margrethe Andersen og landsbyens kvinder, da kvinderne i Danmark i 1915 fik deres grundlovssikrede ret til at stemme ved Folketinget.

Dee blev så inspireret af projektet, at hun nu vil lave en særudstilling, der hylder frihed og lighed for det feminine, og hun vil i disse dage i perioder stå i haven og arbejde på et nyt, men lidt mindre kvindeportræt.

Haven emmer af historie med sine store gamle træer, den naturlige sø og den firelængede gamle stråtækte bindingsværksgård, der har været beboet af samme slægt i mindst 12 generationer.

Haven er åben fra 10.00 til 19.00, og det er muligt at få en kop kaffe og gå på jagt efter skulpturerne. Der bliver tændt fakler ved værkerne kl. ca. 17.00.

Lars Berg Olsen vil hver dag kl. 11.00 og kl. 16.00 fortælle lidt om de stærke kvinder på Baalhougaard, og Dee vil fortælle lidt om sine værker - fra tanke til arbejdsproces og endeligt resultat.

Projektet er støttet af "Sommer kulturaktiviteter" fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Arrangementet, der er gratis, er udendørs med god mulighed for stor afstand.

Adressen er Baalhougaard, Søster Svenstrup Byvej 2, 4130 Viby Sjælland.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk