30. september 2020
Hundeareal borup 3  uge 23
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så fik hundene i Borup sin egen hundeskov og eng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så fik hundene i Borup sin egen hundeskov og eng
Heden - 04. juni 2019 kl. 09:09
Af Heden Midtsjællands Avis

Borup har nu fået et hundelufter-areal, som kan benyttes af alle hunde i Borup. Her kan hundene løbe frit inden for indhegningen og her kan de lege med andre hunde. Arealet er naturligvis kun til brug for socialiserede hunde, der uden problemer kan enes med andre hunde uanset race, størrelse og køn.
Hundelufter-arealet blev indviet af både de tobenede og især de firbenede torsdag den 23. maj, med kager fra den lokale SPAR-købmand, Knud, og fra en af hundemødrene, Maria. Flere havde også medbragt kaffe og masser af vand til hundene.
Den nye hundeskov ligger tæt på Møllevej, over for det gamle privathospital i Borup på et naturskønt grønt areal. Her kan hundene boltre sig i en lille skov og lidt eng uden om skoven. Arealet er stort med indhegning, naturlåge og bænke til hundeejerne. Samtidig ligger det ved de mange stier i området, så det er let at komme til. Endnu en ny grøn perle til Borup – denne gang til hundene.
Det er Borup Borgerforening i samarbejde med Teknisk Forvaltning, ETK og lokale borgere, der har stået for etablering af hundelufter-arealet. ETK, Køge har stået for etablering af hegn og bænke.
Paul Christensen fra Borup Borgerforening og medlem af Køge Byråd for Venstre, har været primus motor i projektet, men derudover har Ingerlise Jensen været ildsjælen, der konstant har skubbet på.
Første gang ideen blev vakt er tilbage i februar 2015, men dengang var der ikke rigtig nogen opbakning. Men interessen for et hundeareal blev vakt, da Borup Byplan blev udviklet af Borup-borgerne i samarbejde med Køge Kommune. Her kom Paul Christensen med, fortæller Ingerlise Jensen.
Makkerparret Paul og Ingerlise har forsøgt sig mange steder i Borup, men enten har ejeren af det mulige areal ikke været interesseret og nogle steder kunne ikke lade sig gøre af hensyn til naturfredninger og beskyttelseslinjer. Faktisk er dette 8. forsøg, fortæller Paul Christensen og takker samtidig Teknisk forvaltning for deres store engagement og interesse i at finde et egnet areal.
Arealet betales af pengene, der var afsat af Køge Byråd til projekter foreslået i Byplan Borup fra 2017.
Kim Andersen
Formand
Borup Borgerforening

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk