21. august 2019
Kim Greiner 8 uge 16
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rundvisninger i Frederiksbergs skønne haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundvisninger i Frederiksbergs skønne haver
Heden - 18. april 2017 kl. 09:18
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her på Midtsjælland er vi heldige med åbne marker og grønne skove, men hvis man gerne vil opleve lidt andet end landlivet, kan Frederiksberg bryste sig af mindst to skønne haver - Landbohøjskolens Have og Frederiksberg Have. Begge er værd at besøge, og begge steder afholder tidligere havemester/seniorgartner Kim Greiner i løbet af sommeren åbne rundvisninger. Som noget nyt er der to delvis forskellige rundvisninger på Landbohøjskolen, nemlig "Landbohøjskolens Have og historiske bygninger" og "Landbohøjskolens Have og Villa Rolighed."

Mødestedet for begge rundvisninger er ved springvandet foran Hovedbygningen, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C. Billetter a 50 kr. kan købes 15 min. før start foran indgangen til Hovedbygningen. Der er ingen tilmelding, så bare mød op.

Den klassiske: Landbohøjskolens Have og historiske bygninger
Rundvisningen, der er en historisk, kulturel og botanisk rundtur, starter med, at vi går igennem "Kongeporten" og ind i Indergården til Bindesbølls hovedbygning, og så vidt muligt ser vi Nordeuropas smukkeste festauditorium.
I Skulpturhaven kikker vi på misteltenen og de små havenymfer, og vi ser og hører om "Abernes skræk" og "Det forstenede træ", der står lyslevende. Vi fortsætter til Bjørn Nørgaards kunstværk "Biologisk Mangfoldighed", og vi får den skrækkelige historie om Storm P-malerierne. Heldige gæster får også historien om koen Maren med træbenet.

I Landbohøjskolens Have krydser vi rundt på de små stier og standser op, når der er en god historie at fortælle. Lidt efter årstiden ser vi repræsentanter for verdens største træart, Mammuttræet, og verdens ældste træ, Tempeltræet, med sit helt specielle sexliv, Adams forunderlige guldregn, Duetræet og Skæbnetræet m.m.
Rundturen fortsætter til Rosenhaven og videre til Sommerblomsthaven, der regnes for Danmarks fineste med over 300 forskellige sorter sommerblomster. Rundvisningen varer ca. 1 time og 45 minutter og slutter ved Cafe Væksthuset.

I 2017 er der 4 åbne rundvisninger på nedenstående datoer: Onsdagene 3. maj, 7. juni, 2. august og 6. sep. Alle dage kl. 13.00.

Den nye: Landbohøjskolens Have og Villa Rolighed
På denne rundtur besøger vi også Bindesbølls gamle hovedbygning, og så vidt muligt ser vi Festauditoriet. Vi krydser rundt i Landbohøjskolens gamle have, men delvis ad en anden rute end den klassiske rundtur, og efter ca. 1 time går vi videre ud på fakultetets område. På området ved Thorvaldsensvej ser vi på kunstværkerne i Marmorhallen, og hvordan er det at være levende forsøgsperson?
Vi fortsætter til området ved Rolighedsvej, og her møder vi Københavns gamle kolerahospital og fakultetets væksthuse, hæksystemet og det botaniske system. Den største attraktion er dog Villa Rolighed, der er en lille herregård fra 1770, som blev bygget af storkøbmand og skibsreder Conrad Fabritius de Tengnagel, der som alle andre af datidens velanskrevne borgere havde aktier i slavehandelen til Dansk Vestindien. Vi får hele villaens historie fra en elegant elskovsrede via overlægebolig til rektorbolig m.m. Denne rundtur tager ca. 2 time og slutter ved Villa Rolighed.
I 2017 er der 4 åbne rundvisninger på nedenstående datoer og tidspunkter: Torsdagene 18. maj, 22. juni, 17. aug. og 14. sep. Alle dage kl. 13.00.

Frederiksberg Have
Vi mødes til denne historiske, kulturelle og botaniske rundtur til højre for indgangen til haven ved Frederiksberg Runddel. Billetter a 50 kr. kan købes 15 min. før rundvisningen. Ingen tilmelding, bare mød op.
På denne rundtur fortælles om Amagerbyen på Frederiksberg, Prinsessernes Gård og Frederik 4.s pragtfulde barokhave. Barokhaven blev siden omskabt til en romantisk landskabshave, og i den ser vi på Det Kinesiske Lysthus, Apistemplet, Kildegrotten, Vandfaldet, Fasangården og Schweizerhuset m.m. (Da rundvisningerne i år er henlagt til om søndagen, er der mulighed for at besøge Kineserøen og se nærmere på Det Kinesiske Lysthus.)
Efter at have set på snurrepiberierne går vi op til Frederiksberg Slot med en fin udsigt ud over København, og vi får historien om slottet og om Frederik 4., der kronede sin dronning i soveværelset, og om Caroline Matilde og Struensees hyggestunder i marmorbadet. Af alle konger var det Frederik 6.s slot og have, og han vandrede rundt med dronning Marie under armen, medens han tænkte på maitressen Fru Dannemand.
På rundturen, der varer ca. 2 timer, kommer vi også forbi ZOO’s elefanter, og vi slutter ved Svendsens bådsejllads. De, der har lyst, kan for egen regning få en romantisk rotur rundt i kanalerne i Frederik 6.s kølvand.

I 2017 er der 4 åbne rundvisninger på nedenstående datoer og tidspunkter:
Søndagene 7. maj, 11. juni, 6. aug. og 3. sep. Alle dage kl. 13.00.

Andre åbne rundvisninger i dronningens København:
Hvis man tør vove sig lidt længere ind i København har Kim Greiner 4 andre rundvisninger:
"Nyhavn på kryds og tværs". Husene, pigerne og bolværksmatroserne m.m.
Torsdag 3. aug. kl. 10.00. OBS. det er kl. 10.00. Mødested Mindeankeret i Nyhavn.
"Vesterbro på kryds og tværs". Listige steder og frække historier m.m. Torsdag 10. aug. kl. 13.00. Mødested Frihedsstøtten ved Hovedbanegården.
"Slavernes fodspor i Frederiksstaden". Palæer og historien om Dansk Vestindien m.m.
Torsdag 24. aug. kl. 13.00. Mødested Mindeankeret i Nyhavn.
"Kongernes fodspor i Frederiksstaden". Hemmelige gårde og haver, kongelige lyster og laster. Torsdag 31. aug. kl. 13.00. Mødested Chr. X’s rytterstatue i Bredgade.
Hver rundvisning tager ca. 2 timer og billetter a 50 kr. kan købes 15. min. før rundvisningen.
Ud over de nævnte åbne rundvisninger kan grupper få deres egen rundvisning. Det kan der læses mere om på www.rejsefortaelling.dk eller kontakt Kim Greiner på 57 52 69 67, mobil 40 58 98 25 eller på mail kim@greiner.dk

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk