27. februar 2020
Gårdbørnehave 4 uge 29
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær gårdbørnehave i Kværkeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær gårdbørnehave i Kværkeby
Heden - 13. juli 2018 kl. 10:09
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lidt udenfor Kværkeby, på en gård langs Bjergvej, er der noget af en succeshistorie – en rigtig gårdbørnehave. Her kan de 25 børn, der er indskrevet, færdes i dejlige landlige omgivelser – omgivet af dyr fra flere verdensdele. Aber, køer, kalve, lama-er, strudse, kænguruer, papegøjer i alle mulige farver - ja, jeg kunne blive ved. Det er et helt eldorado for børnehavebørnene, der virkelig trives her.
Fjellebro – Kværkebyegnens Borgerforening havde indbudt borgere fra nær og fjern til gårdbesøg, og rigtig mange havde taget imod tilbuddet. Der kom børnefamilier fra Borup, Ringsted, nabosognene og så selvfølgelig fra Kværkeby til dette arrangement på Lillebjerg-gård.
Rundvisningen startede blandt de mange ek-sotiske dyr. Det varede ikke længe, før de besøgende børn havde fundet den lille kængu-ru, der hoppede rundt med den en unge i sin pung. Niels’s hunde fulgte også med hele ve-jen rundt, og flere af børnene ville gerne have dem med hjem, men de var ikke til salg. Et stort hit var de små papegøjeunger, som Niels viste frem. De skulle mades på en bestemt måde og maden skulle have en bestemt tem-peratur. Der bruges flere timer om dagen på at fodre alle dyrene, men endnu mere tid bruges på at rense ud, kunne Niels fortælle.
Rundvisningen sluttede i børnehaven, der huser 25 børnehavebørn. Ejeren af Lillebjerg-gård, Niels Jørgensen, der selv er medhjælper i børnehaven kunne endda fortælle, at der er mange børn på venteliste, så det er lidt af en succeshistorie. Der var også nogle af de besø-gende, der havde børn på ventelisten. Der er virkelig masser af plads at røre sig på – både indendørs og udendørs. I ladebygningen, der huser børnehaven, er der også indendørs lege-plads med sandkasse og alle mulige legered-skaber.
Mellem kl. 10.00 og 13.00 er der ofte besøg fra blandt andet københavnske børnehaver og SFO’er, fortæller Niels, så her må han forlade børnehaven og tage sig af de besøgende, der får en rundvisning ud over markerne blandt dyrene her, og bagefter kommer turen til selve gården, hvor det jo vrimler med dyr.
Selv om der trak lidt mørke skyer op mod vest og syd, så slap Lillebjerggård for den ellers tiltrængte regn denne dag, så efter at have kælet med hunde, gæs, køer, kalve, lamaer og mange andre dyr, var det tid til den medbragte mad.
Børnehavens legeplads skulle selvfølgelig også besøges, inden turen gik hjemad. Det var nok nogle trætte børn og forældre, der forlod Lillebjerggård, men hvad betyder det, når man har fået sådan en oplevelse! Endnu en succes-historie fra Borgerforeningen i Kværkeby.
Formand
Finn Andersen

Tip os

57522288


heden@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk