18. december 2017
Viby i udvikling uge 16
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parcelhusegrunde på vej til et Viby i udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parcelhusegrunde på vej til et Viby i udvikling
Heden - 18. april 2017 kl. 09:11
Af Heden Midtsjællands Avis
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har afsat tre millioner kroner til realiseringsstrategi for Viby bymidte til bl.a. skitseprojekt for nyt bibliotek og forundersøgelser af bl.a. fundering af bibliotek og 2 mio. kr. til forskønnelse af Viby Torv og stationspladsen. Der er også nye parcelhuse på vej i Skousbo.

For at få sat skub i realiseringen af helhedsplanen for Viby Bymidte, har byrådet nu besluttet at afsætte tre millioner kroner til bl.a. arkitekttegninger af et nyt bibliotek.

"Vi går nu i gang med at få lavet skitser til et nyt bibliotek. At få biblioteket ind på torvet handler om at skabe sammenhæng i bymidten. Hvis man kører hen på biblioteket i dag, kommer man ikke naturligt hen til butikkerne. Når bymidten har gennemgået sin forvandling, vil man opleve et mere levende, grønt og indbydende byrum," siger borgmester i Roskilde Kommune Joy Mogensen.

En forårstur forbi Viby Torv og stationspladsen viser, at entreprenøren er i fuld gang med at omdanne stationspladsen med blandt andet ny belægning og lys som første skridt i forskønnelsen af bymidten. Byrådet har afsat 2 mio. kr. til forvandlingen. Torvet har allerede fået sin første trærække og et nyt bed med siddeplinte.
De øvrige træer kommer til oktober og fuldender projektet om at skabe en flot, tryg og mere sammenhængende bymidte i Viby.

Planen er lagt for 150
boliger i Skousbo
Skousbo rykker. På torsdagens Plan og Teknikudvalgsmøde blev det besluttet, at anden etape af udviklingen af Skousbo skal indeholde boligtyper som parcelhuse, tæt-lav og etageboliger, hvilket er en del af helhedsplanen for Skousbo. Visionen er, at få et bredt spænd af boformer, bebyggelsestyper, fællesfaciliteter og arkitektur i den nye bydel.
"Første etape af Skousbo er i fuld gang – og nu sætter vi turbo på planerne for anden etape i udviklingen af den nye bydel med blandt andet parcelhuse, som vi ved, at der er stor efterspørgsel på. At der både kommer lejligheder og parcelhuse betyder, at der kommer en mangfoldighed af borgere i den nye grønne bydel, som vil skabe nye fællesskaber på tværs af alder, familietyper og indkomster," siger formand for Plan- og Teknikudvalget Torben Jørgensen.

Fuldt udbygget har
Skousbo 950 boliger
Salget af grunde i Skousbos første etape er i fuld gang. I første etape er der tale om tre storparceller, som til sammen kommer til at rumme 87 boliger – en blanding af etageboliger og tæt-lav bebyggelse i hjørnet af Skousbogrunden tættest på stationspladsen.

Over de kommende år vil Skousbo tage form som et grønt byområde, hvor landskabet fletter sig ind imellem bebyggelserne og hvor regnvandshåndtering kommer til at indgå som et rekreativt element i bebyggelsen og landskabet.
Følg udviklingen på skousbo.dk – her kan interesserede også tilmelde sig nyhedsbreve for udviklingen i Skousbo eller finde link til Boligselskabet Sjællands interesseliste.

Tip os

57522288


heden@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk